HITNO! Zaustaviti širenje OVE najopasnije političke ideje na BALKANU

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

16.08.2018

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksanar Vulin, govoreći o budućosti Kosova i Metohije istakao je da nema slobodne i suverene zemlje bez snažne Vojske. Vulin je između ostalog rekao da bi trebalo zaustaviti širenje ideje o "velikoj Albaniji".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

On je kazao i da ne možemo da očekujemo da će neko našu politiku vojne neutralnosti poštovati, ako nismo u stanju da je vojno sačuvamo.

- Naša pozicija i na prostoru Kosova i Metohije u pregovorima će biti jača u onoj meri u kojoj bude jačala i naša Vojska, u kojoj sve službe bezbednosti budu snažnije. Aleksandar Vučić je preuzeo na sebe nešto što se niko pre njega nije usudio da uradi i on je pokazo jednu izuzetnu i ličnu i političku hrabrost. Svi pre njega su to gurali budućim generacijama i pokazali koliko su neodgovorni prema budućnosti naše dece – naglasio je ministar Vulin dodajući da je dosta toga moglo da se uradi 1999. godine nakon dolaska međunarodne zajednice, a već narednih godina sve manje.

RepublikaFoto: mod.gov.rs

Prema njegovim rečima, da Aleksandar Vučić nije počeo da radi po tom pitanju 2012. godine, mi danas na Kosovu i Metohiji ne bi mogli da uradimo ništa.

- Jasno sam se i glasno izjasnio za razgraničenje. Smatram da treba zaustaviti širenje "velike Albanije", najopasnije političke ideje na prostoru Balkana. "Velika Albanija" znači rat, i to ne samo rat sa Srbijom i Srbima, već paljenje Crne Gore, Makedonije, možda i Grčke, a sigurno Srbije. Hoćete li da je zaustavimo ili nećete, ili da sačekamo na neki drugi vremenski raspored zvezda i sila? – poručio je ministar Vulin.

On je dodao da po tom pitanju još ništa nije dogovoreno, jer su najveće svetske sile, o čemu svedoči i izjava Angele Merkel, protiv toga, prenosi Alo.

- Oni hoće nezavisno i celovito Kosovo. Vučić se drznuo da uđe u borbu i da im kaže da to Kosovo nije ni nezavisno, a da ne sme da bude celovito, da ne može da bude tako. On ima tu hrabrost, a svi su protiv njega. Najveći broj svetskih sila jesu protiv njega, i protiv ovakvih ideja – naglasio je ministar Vulin.

- Oni hoće nezavisno i celovito Kosovo. Ja se borim protiv toga i neću nezavisno i neću celovito Kosovo i daću sve od sebe, koliko mogu da pomognem predsedniku Vučiću da do toga ne dođe. Male su šanse da se to desi, jer su najveće sile sveta protiv toga. Oni hoće da sve ostane kao što je bilo, da opravdaju 1999. godinu, jer razgraničenje na Kosovu i Metohiji bi značilo da NATO agresija nije bila po pravu i pravdi i da na taj način priznaju da je ta agresija bila akt nasilja, pravnog i svakog drugog – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, to bi značilo da priznaju i zločine na Kosovu i Metohiji i da za njih neko mora da odgovara i da bude kažnjen.

- Mi smo u jednom političkom i istorijskom trenutku kada možemo da pomognemo nekome ko menja istoriju, mislim na Vučića, a možemo i da mu odmognemo. Svako od nas će stajati pred istorijom. Ja verujem da je ovo obnova srpske državnosti i zaustavljanje širenja "velike Albanije" i zato ću činiti sve da pomognem – zaključio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Draga

16.08.2018 13:53

To nikako, kakva velika Albanija! Albanci su nasilni u sprovodjenju ove svoje ideje treba i EU da reaguje ozbiljno po ovom pitanju!

neda

16.08.2018 13:54

Mora se albancima stati na put

pokahontas

16.08.2018 14:02

"Velika Albanija" će biti propast za celu Evropu, ne samo za Balkan.

nena

16.08.2018 14:06

Nadam se da ce svetske sile ovog puta dobro razmisliti koje poteze vuku.