ĐURIĆ: Ako Arifiju nije jasan Briselski sporazum, nudim mu pravnu pomoć u tumačenju!

Autor: Tanjug

Vesti

16.08.2018

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić reagovao je danas na izjavu šefa prištinskog tima u tehničkom dijalogu sa Beogradom Avnija Arifija koja se tiče ZSO, istakvši da je ona samo potvrda da Priština nema, niti je ikada imala nameru da formira Zajednicu srpskih opština.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Prištinske vlasti pokušavaju da ospore sadržaj Nacrta statuta ZSO, koji je sačinio Upravljački tim i dostavio ga Briselu, iako, kako piše Zeri, nemaju nikakvu reakciju iz EU na taj dokument, a Arifi je ideje Upravljačkog tima za ZSO nazvao "ludim i neprihvatljivim". 

Arifi je kazao i da se ZSO neće formirati dok se ne okonča dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, niti pre epiloga ideje predsednika privremenih kosovskih institucijaj Hašima Tačija o korekciji granica.

Navodi se da su među zahtevima Upravljačkog tima bili da ZSO ima kompetencije kada je reč o imovini, privatizaciji, ekonomiji i obrazovanju, podseća list. 


Ðurić kaže da Arifi jeste nedavno uključen u pregovarački proces, ali da je do sada imao više nego dovoljno vremena da prouči ranije postignute dogovore, jer reč je o ne tako mnogo stranica materijala. 

- Ukoliko je pročitao, a nije razumeo Prvi briselski sporazum i ostale dogovore usaglašene u Briselu, ovim putem mu nudim pravnu pomoć kako bi mu ti materijali bili pojašnjeni - kaže Ðurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
sale

16.08.2018 12:54

Sve je veoma jasno formulisano Briselskim sporazumom , samo sto g. Arifi i svi ostali Albanci sa Kosova I Metohije ne zele da se formira i zazivi ZSO . To je njihov problem i treba da shvate da ce sigurno to biti minimum sto ce se zahtevati od strane velikh sila.

Dinko

16.08.2018 12:59

Oni nisu nikada ni pomislili da ispoštuju potpisano ili im je tako mentor suflirao.

sara

16.08.2018 13:04

Mogao bi ponešto naučiti.

anela

16.08.2018 13:07

Arifi jeste nedavno uključen u pregovarački proces, ali da je do sada imao više nego dovoljno vremena da prouči ranije postignute dogovore, jer reč je o ne tako mnogo stranica materijala.