SRBI SA KOSOVA POSLALI VUČIĆU JAKU PORUKU: Ne odustajte od nas!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.08.2018

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svih deset gradonačelnika opština sa srpskom vecćinom na KiM uputilo je otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću sa molbom da ne odustaje od borbe za pravedno, kompromisno i održivo rešenje za Kim, sa porukom da bi odustajanje od te borbe bio najveći istorijski poraz srpskog naroda u novijoj istoriji i ujedno najveća pobeda njegovih neprijatelja i njihovih domaćih poltrona.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- U ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji u Vašoj politici vidi jedinu nadu svog opstanka na vekovnim ognjištima, molimo Vas da ne odustajete od borbe za pravedno, kompromisno i održivo rešenje, koje će značiti bolju budućnost ne samo Srba na Kosovu i Metohiji već i celokupnog srpskog naroda - navodi se u otvorenom pismu. 

Gradonačelnici sa Kim poručuju predsedniku da im njegova borba uliva veru, posle mnogo godina, da nisu sami, da Srbi na severu nisu uzalud branili svaki pedalj od najezde ekstremista, te da Srbi na jugu nisu uzalud hrabro opstali na ovim prostorima i navode: 

- Ovim pismom želimo da Vam poručimo, da smo svesni bremena koje nosite, i da neretko iz nemoguće situacije pokušavate da izvučete najviše, zato Vas uveravamo da ćemo svako rešenje do kojeg dođete, a koje bi značilo više prava za Srbe, bezbednije okruženje za građane i očuvanje naših svetinja i koje bi omogućilo bolji ekonomski položaj našeg naroda, mi svi podržati, pa bilo to razgraničenje, korekcija ili nešto treće. 

U pismo se apeluje na predsednika Vučića da ne odustaje od misije spasavanja severa Kosova i Metohije i svega što se spasiti može iz kandži Prištine, a što, kako navode, predlažu Jeremić, Ðilas, Janjić, Trajkovići i ostali miljenici i poltroni stranih ambasada.

- Njihovo likovanje nad našom teškom sudbinom Vam mora dati podstrek da nastavite pregovore, za šta ćete u nama i srpskom narodu uvek imati bezrezervnu podršku. A ako do rešenja ne dođe zbog štetočinskog delovanja gore pomenutih, mi ćemo biti prinuđeni da ih potražimo u njihovim kućama i vilama i da ih upitamo zašto su to uradili srpskom narodu - navodi se u otvorenom pismu upućenom predsedniku Srbije.


Pismo uz poruku podrške Vučicu da se izbori da se posle mnogo godina celokupni srpski narod ne oseća poniženim, i da napokon počne da slavi mir i budućnost, a ne poraze, potpisali su gradonačelnici: Severne Mitrovice Goran Rakić, Zubinog Potoka Stevan Vulović, Zvečana Vučina Janković, Leposavića Zoran Todić, Gračanice Srđan Popović, Štrpca Bratislav Nikolić, Raniluga Vladica Aritonović, Novog Brda Svetislav Ivanović,Klokota Božidar Dejanović i gradonačelnik Parteša Dragan Petković. 
-

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
paramonte

15.08.2018 11:01

Vucic nikada nece odustati od srba sa KiM.

boban

15.08.2018 11:08

Srbija nikad nece ostaviti na cedilu nas narod sa Kosova.

Nina

15.08.2018 11:09

Srbi sa Kosova veruju u politiku predsednika Vucica...

Laki

15.08.2018 11:10

Srbi sa Kosova veruju u politiku koju sprovodi predsednik Vucic...