PODRŽALI VUČIĆA: Srpska lista poručila OPOZICIJI DA ĆUTI!

Autor: Republika

Vesti

14.08.2018

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Srpske liste podržali su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i poručili opoziciji da se ne oglašavaju jer će o tome odluku doneti oni koji imaju podršku naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vučić

Oni su na konferenciji za novinare poručili i da pitanje KiM, odnosno odnosi Srba i Albanaca moraju da budu rešeni, ali da tog rešenja još nema.

- Mi nemamo rešenje na stolu. Mi imamo neke predloge i u javnost nećemo izaći dok ne budemo imali neki predlog kako bi to razgraničenje trebalo da izgleda - rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Trenutno se, kazao je, ne razmatra opcija teritorijalnog razgraničenja, iako se o tome u poslednje vreme puno govori.

- Vodi se neviđena i sramna hajka pojedinih opozicionih lidera i kvazi političara koji se raduju tome da će Srbi sa severa Kosova pripasti Prištini - kazao je Rakić.

Rekao je da će o Srbima na KiM odlučivati oni koji su dobili najveću podršku naroda.

Zato, istakao je, vreme je da se kaže "dosta onima koji žive više od 300 kilometara od teritorije Kosova i Metohije, a više svetlosnih godina udaljeni od problema Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije".

- Prekinite sa takvim ponašanjem jer se time stavljate na stranu Prištine i Albanaca, u stvari se javno deklarišete na čijoj ste strani i ko su vaši mentori - poručio je Rakić.

Potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jeftić je da odnosi Srba i Albanaca moraju da se reše kako bi u budućnosti, oni koji ovde žele da žive,imali drugačiju situaciju i uslove za život.


Opoziciji je poručio da bi "najbolje bilo da ćute".

- Njima vrlo jasno poručujemo da će nam najveću uslugu učiniti ako prestanu da se bave i na bilo koji način komentarišu situaciju na KiM. Opšte je poznato koliku podršku oni imaju - kaže Jevtić i dodao da je njihova namera samo da dođu na vlast.

- Naši zajednicki interesi kao nacije su važniji od interesa pojedinaca, koji su u nekim vremenima bili u poziciji da se bave pitanjem KiM i životom na KiM - rekao je uz podsećanje da kosovski problem nije od juče i da je predsednik Srbije Vučić odlučan u nameri da ga reši.

On je protiv zamrznutog kofnlikta.

"Opredeljeni smo za trajni mir i "svi smo u obavezi da tako nešto podržimo, jer samo tako možemo da izbegnemo rat", kaže Jevtić.

Ocenio je da oglašavanje opozicije u poslednje vreme po pitanju KiM nije pitanje razgraničenja, već je cilj da se napadne Vučić.

Poslanik u kosovskom parlamentu Igor Simić smatra da treba podržati ideju o razgraničenju ukoliko, kako je rekao, postoje mogućnosti da imamo mir i u Gračanici i u Ranilugu i u Severnoj Mitrovici i svakoj drugoj opštini.

"U tom slučaju svako od nas to treba da podrži", kazao je Simić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Mikica

14.08.2018 20:25

Tako je, opozucija je imala svoju priliku i nista nije uradila. Sada napadaju ljude koji se svim silama trude da dovedu u red haos koji su oni ostavili za sobom.

Tika

14.08.2018 20:34

Opozicija nema nikakva prava da bilo šta kaže, pogotovu što je Kosovo problem koga su elegantno gurnuli pod tepih da se neko drugi sapliće. Imali su prilike da to pitanje reše, ali su tada imali i daleko važnija posla, kako sebi napuniti džepove, pa za Kosovo nisu imali vremena. E, sada se lupaju u patriotske grudi i kukaju na Vučića kako ne ume na pravi način da reši problem. Puna podrška Vučiću.

deki

14.08.2018 20:57

opozicija je sve zakuvala tako da sad nebi smela ni da gukne

Kaktus037

14.08.2018 21:20

Predstavnici Srpske liste podržali su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao sto su to i ucinil svi gradski odbori SNS-a