DAČIĆ: SAD I TAČI LIKUJE ZBOG IZJAVE MERKELOVE!

Autor: Tanjug

Vesti

14.08.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo Hašim Tači pozdravlja izjavu Angela Merkel da nema promena granica na Zapadnom Balkanu, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ivica Dačić

- Kakav licemer. Prvo je oružjem, nasiljem i zločinima rušio granice Srbije, a sada je za nemenjanje granica. Kojih granica? Kada je to postojala granica između Srbije i Kosova? - rekao je Dačić za Tanjug. 

Jednostrano je, kako dodaje, proglasio takozvanu državu, proterao više od 200 hiljada Srba i sada nikom nista. 

- I ja sam za nepromenjivost granica nasilnim putem, ali od kada počinjemo da računamo da važi taj princip? Prvo ste razrušili granice Srbije, a sada ste se setili da nema više promene granica.

Ističući da Kosovo nije međunarodno priznata drzava, Dačić dodaje da "ne vredi Tačiju ni što poziva Angelu Merkel da izvrši pritisak na pet zemalja EU koje ih nisu priznale". 

- Proces povlačenja priznanja će se nastaviti. Onaj ko je priznao Kosovo, nema pravo da prica o nepromenljivosti granica. Ne čudi me sto Tači ovo radi, čudi me samo što i Ðilas, Jeremić, Obradović, Čeda Jovanović i ostali još ne poslaše znake zahvalnosti, jer zaključuju da je Merkelova protiv Vučićeve, a uz dužnu skromnost i moje, ideje. Pozivi na državni udar i mržnja prema Vucicu, ubrzano prelaze i na mržnju prema srpskim državnim interesima - zaključio je Dačić u izjavi za Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Nina

14.08.2018 17:56

Taci je jedan obican zlikovac ,koji zna da se koristi samo nasiljem...

Darija

14.08.2018 17:57

Bez podrske velikih sila Taci bi bio obicna nula

Laki

14.08.2018 17:57

Taci samo moze da sanjari.Kosovo ostaje Srbija....

Ana

14.08.2018 17:59

Naravno da je licemerno da se za ne menjanje granica sada zalažu oni koji su učestvovali u rušenju teritorijalne celovitosti Srbije.