ŠIPTARI SE BUNE ZBOG PRIVOĐENJA TERORISTA?! Beograd hapsi kosovske Albance!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.08.2018

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski mediji spekulišu poslednjih dana da Beograd ima "crvene liste" na kojima se nalaze Albanci sa Kosova i Metohije kojima nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju, a takozvano ministarstvo spoljnih poslova Bedžeta Pacolija saopštava da su neki uhapšeni i poziva EU i zemlje Kvinte da reaguju.

Pacolijevo "ministarstvo" buni se zbog hapšenja terorista?!

Kako prenosi RTK 2, Avni Arifi, šef pregovarackog tima sa Beogradom i šef kabineta premijera, kaže da će Kosovo preduzeti mere reciprociteta.

Zabrana se, navodi se, odnosi na funkcionere kosovskih institucija, ali Arifi tvrdi da Beograd ne zabranjuje ulazak samo političkim zvaničnicima, već i svim građanima.

Privremena kosovska vlada smatra da se ove zabrane češće dogadaju od hapšenja Marka Đurića.

Teroristi sa Kosova hapšenja svojih saboraca nazivaju "lovom na veštice", pominju i sećanje na Miloševića i, potpuno suludo, traže da Beograd prestane sa "maltretiranjem" boraca OVK čuvenih po trgovini ljudima, ljudskim organima i dilovanju droge širom sveta.

Komentarišući još jedan slučaj hapšenja kosovskog Albanca pod optužbom za terorizam tokom konflikata, ministarstvo je pozvalo Beograd da poštuje ljudska prava ljudi koji koriste Srbiju kao tranzitnu zonu tokom letnjih odmora, javlja RTK, a prenosi UNMIK u pres klipingu. 


Kako se navodi, kosovsko ministarstvo je preko svoje Kancelarije za vezu u Beogradu potvrdilo još jedno hapšenje kosovskog Albanca dok je prelazio na teritoriju Srbije. 

On je, kao i pre njega uhapšeni kosovski Albanci, uhapšen pod istim optužbama- za terorizam tokom konflikata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Dacha

14.08.2018 10:29

I da dodje do hapsenja, to sigurno ne bi bilo obicni kosovski albanci, vec okoreli teroristi.

Marina

14.08.2018 10:33

Država je dužna ba vodi računa o sopstvenoj bezbednosti!

Mile

14.08.2018 10:34

Može vam se sada, imate jaku zaštitu, grizite, krvnički zarivajte svoje ogavne čeljusti, komadajte Srbe i Srbiju, videćemo dokle će tako biti. Svemu dođe kraj, i vašoj pohlepi će.

Jovan

14.08.2018 10:38

Uplašili se Albanci da ne odu u zatvor zbog zločina nad Srpskim življem.