OVE TRI STVARI ZA KOSOVO MOSKVA NEĆE PRIHVATITI

Autor: rs.sputniknews.com

Vesti

11.08.2018

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka MSP Rusije Marija Zaharova posetila je Beograd gde je precizirala šta Moskva neće prihvatiti u vezi sa kosovskim pitanjem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ona je na konferenciji za novinare, održanoj sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, navela da Moskva ostaje dosledna kada je reč o Kosovu, ali da će podržati dogovor koji je dobar za Srbiju.

Sputnjik prenosi i tri stvari za Kosovo "koje Rusija neće prihvatiti". 


Zaharova je istakla da Moskva neće prihvatiti "laž da je Kosovo odvojeno od Srbije na osnovu referenduma"

Takođe, "neće proći" ni da je slučaj Kosova "jedinstven primer u Evropi". Isto tako neće biti prihvaćeno ni izvrtanje istorijskog sećanja

Kako su prenele agencije, Zaharova je navela da Rusija neće prihvatiti "izvrtanje istorijskog sećanja" i laž da je Kosovo, koje nije imalo referendum o odvajanju, jedinstven primer u Evropi
RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marija Zaharova sa Ivicom Dačićem


Da podsetimo, Marija Zaharova je navela da Rusija ima dosledan stav od kog neće odstupati i da se zalaže za poštovanje međunarodnog prava. 

Na pitanje hoće li Rusija imati problem sa promenom granica na Balkanu, povodom predloga o podeli Kosova i razgraničenju, ona je rekla da je to “više pitanje za Srbiju i srpske državljane“ i da Rusija ostaje dosledna svom stavu, koji, kako je istakla, nije "teorijski", već "praktičan i zasnovan na međunarodnom pravu". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
harama

11.08.2018 10:25

Nadamo se da je tako!

anahrono

11.08.2018 10:26

Ne obecavajte nam nista,sto ostvariti ne mozete.

bilja

11.08.2018 10:30

Rusija je oduvek nas saveznik.

lela

11.08.2018 10:32

Rusija uvek radi sve najbolje u interesu Srbije.