(VIDEO) ZAHAROVA STIGLA U GUČU: Nisam verovala da je ovo tako veliki festival

Autor: Republika

Vesti

10.08.2018

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova doputovala je u Guču, gde su je dočekali srpski šef diplomatije Ivica Dačić, ministar za inovacije Nenad Popović i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: Republika
Drag gost: Zaharova u Guči

Zaharova će u društvu domaćina iz Srbije prisustvovati koncertu na kojem će nastupati finalisti 58. Sabora trubača u Guči.

Pogledajte kako je izgledao doček Zaharova.

U izjavi za novinare, Zaharova je poručila da nije očekivala da je Sabor trubača u Guči tako veliki festival.

- Mislila sam da je nešto lokalnog tipa - navela je ona.

Inače, kako javlja naš izveštač iz Guče, Zaharova je od Dačića dobila na poklon - ovoga puta crveni slamneni šešir na kome piše "Made for summer".

Podsetimo, ranije danas, nakon susreta sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, Zaharova odgovarala je na pitanja novinara i o najaktuelnijim političkim temama.

Između ostalog, poručila je komentarišući pitanje Kosova i Metohije da će Rusija ostati dosledna u svojim stavovima, svidelo se to nekom ili ne.

- To je posebno važno danas, ako se dogovori obezvređuju. Vrlo je važno da budeš dosledan u pristupima i stavu i to se pre svega odnosi na ruski stav vezan za problematiku Kosova. To nisu teoretska istraživanja niti hipotetičke analize, to je praktični posao koji je zasnovan na međunarodnom pravu. Naš pristup ovoj problematici je ozbiljan i zasnovan na međunarodnom pravu, na poštovanju suvereniteta Srbije i ovaj stav Rusije se nije menjao. U Beogradu to vrlo dobro znaju. Ona je podsetila i šta podrazumeva ovaj stav - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading