Najveći prištinski medij BOJKOTUJE Tačija zbog IZJAVE O VUČIĆU!

Autor: blic.rs

Vesti

09.08.2018

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća medijska grupacija na Kosovu "Koha grup" prekinula je sve kontakte sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem zbog, kako navode, njegovih izjava i uvreda, u kojima je, između ostalog, rekao da "Koha" govori u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Saopštenje o tome "Koha grupa" objavila je na prvoj strani svog štampanog izdanja, ali i na portalu ovog medija.

Tačija je, izgleda, iznerviralo pitanje novinara "Kohe", kojeg je zanimalo kako bi on reagovao kada bi predsednik Srbije koristio identične argumente za sever Kosova, kakve Tači navodi kada govori o priključenju "preševske doline" Kosovu.

- Ne govorim u ime Vučića, kao vi i vaš medij - odgovorio je Tači.

"Koha grupa" je nakon ovog odgovora reagovala tako što je to što je Tači rekao okarakterisala klevetom, neprihvatljivim ponašanjem i napadnom ne samo na "Kohu" već i na slobodno i nezavisno novinarstvo na Kosovu.

- Naravno da to nije prvi put da Tači tako reaguje kada je reč o onima koji ga kritikuju i usuđuju da dovode u pitanje njegove tvrdnje i navode, Ovih dana smo svedoci niskog nivoa odgovora koji ovaj čovek ima za one koji se ne slažu sa manipulativnim "idejama" koje on stalno pokreće - navodi se u saopštenju.

"Koha" navodi da će prekinuti svaku zvaničnu komunikaciju sa predsednikom i njegovim kabinetom, dok se ne izvini zbog javno izgovorene reči.

Takođe, navodi se i da će mediji koji rade u okviru ove grupe nastaviti da prate agendu predsednika i predstavnika njegovog kabineta, kao i da će objavljivati izveštaje sa događaja onda kada budu ocenili da je to u interesu javnosti i istine.

"Koha grupa" ističe i da će nastaviti da istražuje rad i delovanje predsednika i njegovog kabineta, i u kontekstu "političke krize koja je stvorena povodom dijaloga u Briselu", a "nastaviće odlučno da insistira i na rasvetljavanju svake tajne, nejasnoće, političke manipulacije, delovanja ili ne delovanja...".

U potpisu saopštenja navedeni su: "Koha Ditore", "Kohavision", "Koha.net" i TV Arta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Kaya

09.08.2018 13:09

Sve više razmoizlaženja izmedju kosovskih političara i medija u poslednje vreme.

Mile

09.08.2018 13:09

Tači je u velikim planovima i snovima komada Srbiju pa ne zna odakle bi pre i više otkinuo. Pogubio se čovek, nije mu lako, za kratko vreme treba da pridoda još mnogo planina i ravnica svojoj državi Kosovo, i da kruniše Ugljanina.

Slaven

09.08.2018 13:10

Tači je u nokdaunu, i tetura al tetura...Rekoh ni njegovi ga Albanci više ne razumeju.

Dragan R

09.08.2018 13:16

Samo nek se grizu među sobom, to je dobra vest za nas.