"JA SAM ZA RAZGRANIČENJE SA ALBANCIMA"

Autor: Republika

Vesti

09.08.2018

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zalažem se za razgraničenje sa Albancima, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima - rekao je Vučić novinarima u Šidu, gde je posetio fabriku za preradu mesa.

- Imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada — to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema - objasnio je predsednik Srbije.

- Da li ćemo uspeti u razgraničenju ne zavisi od nas - kaže i primećuje: "Za tango je potrebno dvoje".

Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

Kazao je da za razliku od Tačija, Haradinaja, pojedinih zapadnih predstavnika i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, "a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima", ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio poziciju Srbije.

- Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa ’veličanstvenim patriotskim izjavama - rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

Vučić je kazao da će nedvosmisleno reći šta misli kada se bude bilo blizu nekog opipljivog rešenja.

- To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mnogo toga i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju - rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Dusan

09.08.2018 10:54

Razgranicenje sa Albancima je najbolje resenje za Srbiju.

sara

09.08.2018 12:45

A oni znaju samo za otimacinu.

Fudbaler

09.08.2018 19:10

Imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada — to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema . Naravno da se ne zna ali da KiM ostane u sstavu Srbije kako bi mogli da se razvija.