VULIN U ŽAGUBICI: Srbija uvek može da računa na svoju vojsku

Autor: Tanjug

Vesti

07.08.2018

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije iz zaječarskog garnizona koji pomažu domaćinstvima u Žagubici, gde su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
Aleksandar Vulin

Pripadnici Komande za razvoj Timočke brigade iz Komande za obuku Kopnene Vojske i 31. pešadijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske pomažu u raščišćavanju najugroženijih domaćinstava od mulja i bujičnih nanosa.

Pomoć vojske

Nakon obilaska, Vulin je rekao da se, u skladu sa zahtevom lokalne samouprave i potrebama stanovništva u Žagubici, Vojska Srbija, naravno, odazvala i pomogla.

Kako je istakao, što je Vojska Srbije veća, opremljenija i brojnija, život u Srbiji je sigurniji i mirniji, a lokalno stanovništvo gde god da ima problema, može da računa na svoju Vojsku. 

- Na Vojsku Srbije njena Srbija može uvek da računa i uvek može da očekuje svaku pomoć i svako razumevanje. Baš kao što radimo i u Ivanjici, Kraljevu, Žagubici, tako smo spremni da pomognemo lokalnom stanovništvu, gde god da je pomoć potrebna - poručio je Vulin.

Podvukao je, saopštilo je Ministarstvo odbrane, da je svako ulaganje u Vojsku - ulaganje u bolji život svakog građanina Srbije. 


- Zemlja koja ima ovakvu vojsku i koja ima ljude u vojsci koji sa ovakvim elanom i zadovoljstvom pomažu svojim ljudima i svojoj zemlji može da kaže da ima dobru Vojsku i da je sigurna u svoju budućnost - naglasio je ministar.

Ulaganje u opremu

Prema njegovim rečima, vojska će nastaviti da ulaže u svoje naoružanje i opremu, da kupuje bolje i novije inžinjerijske mašine, ali na prvom mestu nastaviće da ulaže u kvalitet života i položaj njenih pripadnika.

- Zahvaljujući njima, njihovom entuzijazmu i upornosti, možemo da kažemo da Srbija voli i poštuje svoju vojsku i da je uvek sigurna da šta god da se desi, kakva god nevolja da bude, Vojska Srbije je tu i na nju možemo da se oslonimo - poručio je Vulin. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading