NATAŠA I MIĆUN RUŠE LUTOVCA: Na pomolu pobuna u Demokratskoj stranci!

Autor: informer.rs

Vesti

03.08.2018

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioneri Demokratske stranke Nataša Vučković i Dragoljub Mićunović u septembru kreću u rušenje sadašnjeg predsednika žutih Zorana Lutovca zbog tajkunsko-desničarske koalicije demokrata sa Dverima.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

Parodija od opozicije

Nakon što su funkcioneri DS Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena osnovali neformalni odbor za rušenje Lutovca, koji iz senke podržava i bivši šef partije Dragan Šutanovac, toj ideji pridružili su se i Vučkovićeva i Mićunović. Oni, prema rečima našeg izvora iz vrha DS, planiraju da u septembru sruše Lutovca sa čela stranke, jer ne žele da se pridruže Đilasovom Savezu za Srbiju i Dverima.

- Visoki funkcioneri DS prilično su nezadovoljni što se Đilasovom savezu priključuje ekstremnodesničarska stranka Dveri. Nataša i Mićun pripremaju teren koristeći sva sredstva kako bi Lutovca, koji je naklonjen Đilasu, skinuli sa čela stranke, i to već u septembru, kada se završe odmori. Time bi uspeli da se odupru ideji koalicije sa Boškom Obradovićem i njegovim "fašistima", kako ih nazivaju, koja se kosi sa svim za šta se demokrate zalažu decenijama - navodi sagovornik.

Mnogi nezadovoljni

Komentarišući ovaj plan, analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da u DS postoji veliki broj onih koji su nezadovoljni Lutovčevom odlukom da stranku 'isporuči' Đilasu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

- Lutovac u ideološkom smislu negira principe stranke približavajući je DSS, Vuku Jeremiću i Dverima. On deluje kao lutka kojom upravlja Đilas. Mićunović i Vučkovićeva su iskusni i ozbiljni akteri u politici DS, zbog toga što su joj posvetili značajan deo života. Oni imaju razloge da budu nezadovoljni, a da li će i kada rušiti šefa, otvoreno je pitanje. Vrela jesen u ovoj stranci nije isključena - podvlači Stanković.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević smatra da je razdor među demokratama komedija apsurda.- Ovoj parodiji od opozicije kraj se očigledno ne nazire. Oni ništa drugo i ne znaju osim da uništavaju i ruše. Nema potrebe da se meša bilo ko dok oni međusobno to rade. Važno je da smo građane Srbije spasli od njih takvih - kaže Vučević.

Kombi-stranka

Na drugoj strani, analitičar Saša Borojević ističe da su DS i Dveri politički incest.

- Gazde žutih i Dveri su iste i funkcionišu na potpuno isti način i u istom interesu londonskih oligarha. I jedni i drugi će dočekati sudbinu SPO Vuka Draškovića i LDP. Postaće kombi-stranka, jer ne biraju sredstva na osnovu kojih će bezidejno delovati na našoj političkoj sceni- zaključuje Borojević.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Mićunović

Aleksandar Šešelj, poslanik SRS kaže da Đilasov savez izgleda kao skup brodolomnika u kojem ima malo ljudi koji sebe mogu da nazovu političkim liderima. 

- Većina su šarlatani sa izmišljenim strankama koje postoje samo na papiru. DS je preduzeće u stečaju - kaže Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading