VULIN: Ne zavaravajte se, "Velika Albanija" se NE BI ZAUSTAVILA samo na teritoriji Srbije!

Autor: Tanjug

Vesti

02.08.2018

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da najava ukidanja granice između Albanije i Kosova govori o teritorijalnim pretenzijama Albanije prema delu srpske teritorije, pri čemu se Kosovo tretira kao nezavisna država.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- Opasnost od velike Albanije je ono što destabilizuje čitav region - rekao je Vulin komentaričući izjavu albanskog ministra dijaspore da će granica između Albanije i Kosova biti ukinuta početkom sledeće godine. 

Kaže, međutim, da niko ne treba da se zavarava da će se "velika Albanija" zaustaviti, ili da bi se zaustavila, samo na teritoriji Srbije. 

- Sve zemlje na Balkanu imaju razloga da brinu zbog takvog ponašanja - rekao je Vulin.

Rekao je i da očekuje od međunarodne zajednice da jasno stavi do znanja predstavnicima Albanije da ideja o "velikoj Albaniji" nije prihvatljiva.

- Mi ćemo, naravno, pažljivo pratiti razvoj situacije i spremni smo uvek da zaštitimo svoju teritoriju i svoj narod, bez obzira gde on živi, ali se zaista nadamo da niko neće pokušati da "veliku Albaniju" zaista i sprovede - poručio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Nina

02.08.2018 12:25

Izjava Ministra odbrane je tacna....

Laki

02.08.2018 12:26

Vulinova ocena je tacna....

Radmila

02.08.2018 12:32

Naravno to je pretnja po ceo region, a i šire. Zato neka se probudi Evropa i hrišćanstvo dok je vreme!

Andjelka

02.08.2018 12:33

Ceo Balkan treba da bude jedinstven po pitanju granica,nebitno koja je zemlja ugrozena. Velika je opasnost od sirenja fantomske drzave,koja bi dala motiv i ostalim separatisticki nastojenim regionima.