KO ROGOVI U VREĆI: Savez za Srbiju prso i pre nego što je formiran

Autor: Republika

Vesti

31.07.2018

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za Srbiju (SZS) po svemu sudeći raspašće se i pre nego što je i zvanično formiran, sudeći bar po stavovima funkcionera i nekadašnjeg zamenika Demokratske stranke Igora Salaka.

RepublikaFoto: youtube.com/ Demokratska stranka Stara Pazova
Igor Salak

Da je nešto duboko trulo u takozvanom Savezu za Srbiju, čiji bi šef trebalo da bude Dragan Đilas, Salak je ukazao serijom tvitova u kojima se oštro suprotstavio ideji da u Savez uđu oni koji imaju dijametralno suprotne stavove po mnogim pitanjima, naročito po pitanju Kosova i Metohije.

Tako je, doduše uz kurtoaznu ogradu da bi sve članice Saveza trebalo da prestanu da ubiraju političke poene, Salak napao Narodnu stranku koja je prethodnih dana pokrenula akcije širom Srbije za prikupljanje potpisa protiv nezavisnosti Kosova.

- Apelujem na sve članice Saveza da prekinu da ubiraju jeftine političke poene! Jedan deo Saveza će prikupljati potpise protiv nečega,a Demokratska stranka ċe biti za suprotno. Hajde da jedini cilj bude rušenje SNSrežima, a politiku ostavite za dan posle #logika - naveo je on, čime je nedvosmisleno potvrdio da se dobar deo funkcionera i članstva Demokratske stranke ne slaže sa Jeremićevom kampanjom.

 

 

Da bi još više precizirao svoj stav, on je na svom Tviter profilu citirao i svog kolegu iz stranke Dragoljuba Mićunovića koji je, u izjavi za Radio slobodna Evropa, oštro kritikovao takozvani plan u 30 tačaka, ocenjujući da je reč o romantičarskom i nacionalističkom dokumentu.

- Hoću da kažem da je to jedna romantičarska glupost. Mi verujemo da ćemo mi sprečiti zato što će dati Rusi veto i da time što ćemo ih mi ometati oni ne važe, iako ih je priznalo više od sto zemalja, među kojima i one politički i ekonomski najsnažnije. Šta ćemo mi to da zamrzavamo - citirao je Salak Mićunovićevu izjavu.

 

 

Pored svega, on je čak nagovestio da bi Savez mogao da se raspadne i pre nego što je formiran, ukazujući "da ukoliko pojedinci iz Saveza ne prestanu sa egoisticnim nametanjem svoje konzervativne politike, može svasta da se desi".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Ivan77

31.07.2018 15:53

Previše želja a premalo para :)

Marija

31.07.2018 15:55

Unapred se znalo da ce tako biti.

Milena

31.07.2018 15:58

Udruzuju se najgori, udruzuju se oni koji se mrze i koji misle i govore jedni o drugima sve najgore. I takvi hoce da nam vode Srbiju! Strasno.

SASA

31.07.2018 16:01

I takvi ce da se kandiduju da budu vlast kod nas? a ni sami sa sobom ne mogu da se dogovore, nadam se iskreno da ce nas Bog sacuvati od ovakvih. Pa ni svoje dvoriste ne znaju da pociste.