Stefanović: Neće svaka škola imati policajca

Autor: Republika

Vesti

28.07.2018

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da od 1.septembra neće u svakoj školi u Srbiji biti policajac, ali da će te škole imati policijski video nadzor ili će ih redovno obilazati policijske patrole.

RepublikaFoto: Tanjug


Stefanović je naveo da stotine policajaca već rade u školama i vrtićima, kao i da je policija u školama, pogotovo u onim u kojim je precenjen najviši stepen rizika, uvela različite vrste kontrola poput video nadzora.

- Ne mogu da kažem da ćemo 24 sata u svakom školskom dvorištu biti prisutan policajac jer to ne postoji nigde u svetu.Tačno je da pojedini policajci pokrivaju nekoliko škola, ali određeni broj mladih policajaca koje smo zaposlili rasporedićemo i na ove poslove - rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara da li ima dovoljno policajaca kako bi se sprovela mera koju je nedavno najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Stefanović je podvukao da cilj nije stvaranje policijske države i da ne treba postavljati policajca u svakoj školi, preduzeću ili na ulici, već da treba gradi društvo u kojem to neće biti potrebno.


- Zato se u osnovnim školama uvodi preventivna nastava kako bi deca bila upoznata o tome šta je nasilje, bezbednost u saobraćaju ili kakvu opasnost predstavlja upotreba droge, alkohola i oružja - napomenuo je Stefanović.

On je dodao da decu treba upoznati i sa sajber kriminalom i opasnostima koje vrebaju u tom svetu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading