Nastaviće dijalog o normalizaciji odnosa: EVO KADA ĆE SE VUČIĆ SASTATI SA TAČIJEM!

Autor: Agencija, Republika

Vesti

21.07.2018

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeći sastanak predsednika Kosova i Srbije, Hašima Tačija i Aleksandra Vučića održaće se početkom septembra, izjavila je za prištinske medije portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost, Maja Kocijančić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Z.ŽESTIĆ
Sastanak o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova

U odgovoru na interesovanje portala gazetaexpress.com o datumu sledećeg susreta predsednika dve zemlje u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, ona je kazala da su se predsednici dogovorili da se sledeći sastanak održi u septembru.

- Na poslednjem sastanku koji je vodila visoka predstavnica 18. jula dvojica predsednika su razmotrila dosadašnji napredak i saglasila se da se ponovo sretnu na početku septembra - kazala je Kocijančić.

RepublikaFoto: youtube.com/IndeksOnlineTV

Ovo će biti treći susret predsednika Kosova i Srbije u finalnom delu dijaloga koji treba da se okonča pravno obavezujućim sporazum o normalizaciji odnosa između dve zemlje.

Međunarodni predstavnici uključeni u proces dijaloga su zatražili intenziviranje dijaloga do postizanja konačnog rešenja i njegovo okončanje do proleća sledeće godine.

Kosovska strana još nije uspela da se dogovori i postigne konsenzus o platformi za finalni deo dijaloga i odlučno je protiv toga da dijalog predvodi predsednik Kosova pošto smatra da Tači "može dovesti Kosovo u situaciji da se dovede u pitanje teritorijalni integritet zemlje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
paramonte

21.07.2018 20:06

Bilo bi i vreme da se dogovore.

delije1389

22.07.2018 09:28

@paramonte - Zabolece ga glava od Vucica.

pokahontas

21.07.2018 21:22

Tači nije pouzdan i sigurno nema većinu istomišljenika na KiM.

poli

21.07.2018 21:46

prredsednik vucic je u pravu bolje 10 gidna da razgovaramo nego 10 dana da ratujemo