"Bor je značajan za našu ekonomiju, imamo visoka očekivanja od partnera"

Autor: pink.rs

Vesti

20.07.2018

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da se do sada na teder za RTB Bor prijavilo pet kompanija, kao i da očekuju i dodatna interesovanja, tako da, kako kaže, do 20. avgusta očekuje da će imati nekoliko ozbiljnih ponuda za izbor strateškog partnera.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić o ekonomskom značaju RTB Bora

- Ovo je izuzetno značajan proces za Republiku Srbiju, RTB Bor je veoma značajna kompanija za našu ukupnu ekonomiju i imamo visoka očekivanja od strateških partnera. Očekujemo svetske, ozbiljne rudarske kompanije, koje će prepoznati viziju Republike Srbije, kako bi RTB ostao snažan zamajac naše ukupne ekonomije - rekao je Antić.

Ministar je rekao da se do sada prijavilo pet kompanija, kao i da očekuju i dodatna interesovanja, tako da, kako kaže, do 20. avgusta očekuje da će imati nekoliko ozbiljnih ponuda za izbor strateškog partnera.

- Očekujem da ćemo u septembru već biti u situaciji da kažemo čija je ponuda najbolja. Do kraja godine, nadam se i uplatu prvih 100 miliona dolara koji inače, predstavljaju uslov da se ugovor aktivira. Očekujemo utakmicu, ozbiljnu utakmicu, i o tome koliko će procenata potencijalni partneri tražiti, ali i oko toga kakav će biti biznis plan - rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, suština strateškog partnerstva je da dobijemo rudarsku kompaniju koja će pre svega investirati i razvijati taj rudarski posao.

- Nama je neophodno da se u RTB ozbiljno investira. Objektivno, biznis pan je važan jer ulazimo u strateško partnerstvo radi daljeg razvoja Bora. I u zavisnosti kakvu viziju Bora budu imali, mi ćemo odabrati najboljeg partnera - rekao je ministar.

Antić je podsetio da su predhodnih godina veoma naporno radili, i rekao da je 11 kompanija u protekle dve godine potpisalo ugovor o poverljivosti podataka, kao i da su oni radili analizu RTB-a i dobili jednu dobru sliku o svemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading