VUK JEREMIĆ I PATRIK HO DO GUŠE U PROBLEMIMA! Sudija nijednu OPTUŽBU nije odbacio

Autor:

Vesti

20.07.2018

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki savezni sudija odbio je zahtev advokata Patrika Hoa da odbaci većinu optužbi za mito protiv njega.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Patrik Ho izvisio kod sudije

Odluka sudije Njujorške južne oblasti Lorete Preska izneta u petak u Hong Kongu znači da će Ho, koji je već osam meseci zadržan u SAD, suočiti se sa svih osam tačaka optužnice za podmićivanje i pranje novca na suđenju koje treba da počne u novembru.

Prema informacijama iz američkog pravosuđa, ti dokazi nevode samo do azijskog tajkuna već i do njegovih saradnika koji su bili na visokim položajima u svetskoj politici, među kojima je svakako i Jeremić kao predsedavajući GS UN!

Upravo iz tog perioda datiraju prvi zajednički poslovi Hoa i Jeremića, koji su nastavljeni sve do Hoovog hapšenja novembra prošle godine.

Ho je uhapšen u Njujorku u prošlog novembra, a kasnije optužen da je američkim zvaničnicima u Africi ponudio mito od 2,9 miliona dolara (22,8 miliona dolara) za unapređenje prava nafte i razvoja u Ugandi i Čadu za CEFC China Energy iz Šangaja.

RepublikaFoto: Republika
Stari drugari ne mogu da se izvuku iz malverzacija

Američki istražni organi su utvrdili da su Ho i bivši senegalski ministar inostranih poslova Šeik Gadio ponudili ogromne mito zvaničnicima visokog nivoa u Čadu i Ugandi kako bi osigurali povoljan naftni posao za kinesku državnu energetsku kompaniju. 

Posle nekoliko neuspelih pokušaja da dobije mogućnost da izađe iz zatvora uz kauciju do suđenja, Ho je pokušao da preko svojih advokata podnese zahteva da se šest od osam optužbi protiv njega odbije, ali ni to mu, na veliku žalost njegovog prijatelja i poslovnog partnera Vuka Jeremića, nije uspelo.

Podsetimo Patrik Ho, koji je jedan od glavnih finansijera i saradnika lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, optužen je da je nudio državnim službenicima u Africi 2,9 miliona dolara mita za unapređenje naftnih i razvojnih prava u Ugandi i Čadu za šangajski CEFC China Energy.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Iva

20.07.2018 08:17

Eto kako je on koristi svoj diplomatski položaj, da se povezuje sa svetskim vucibatinama.

Dacha

20.07.2018 08:17

Na stranu sto mi se zgadio, nadam se da ce uskoro stici u Srbiju zahtev za izrucenje Vuka Jeremica.

Dinko

20.07.2018 08:22

Pokušaće oni da plate slobodu ali verujemo da će tužilaštvo dobro odraditi svoj posao.

Kiza

20.07.2018 08:25

Optužbe ostaju na snazi i to je nova loša vest za njegove saradnike.