DAČIĆ: Nema pisane odluke Kosova o priznanju Kosova

Autor: Republika

Vesti

19.07.2018

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da u slučaju priznanja Kosova koje je učinio Egipat nije sve baš jasno, s obzirom na to da ne postoji pisani trag, ali i da ne treba povezivati temu KiM s aktuelnom posetom predsednika parlamenta te zemlje Beogradu, gde je tema bilateralna saradnja.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ivica Dačić

Dačić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministarkom spoljnih poslova Surinama Ildiz Deborom Polak Beil, gde je pojasnio da je bivši predsednik Egipta u poslednjim danima naložio Ministarstvu spoljnih poslova, a portparol Ministarstva izjavio da je Egipat priznao nezavisnost Kosova.

- Nikakve pisane odluke nije bilo - kazao je Dačić i dodao da ni na sajtu egipatskog Ministarstva spoljnih poslova ne postoji nigde informacija da je Egipat priznao Kosovo kao državu.

- Priština Egipat računa u onih 116 zemalja koje su priznale Kosovo, ali Egipat nije uspostavio diplomatske odnose sa Kosovom i ne glasa za njega u međunarodnim institucijama - kazao je Dačić.

Istakao je i da Egipat ne radi na uspostavljanju diplomatskih odnosa s Kosovom i zahvalio ministarki spoljnih poslova Surinama na tome što je ona prva imala hrabrosti da preispita odluku i povuče priznanje Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading