Haradinaj: Podrška Amerike od životne važnosti

Autor: Tanjug

Vesti

16.07.2018

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramuš Haradinaj ocenio da je podrška koju Prištini pružaju SAD u procesima liberalizacije viza, okončanja dijaloga sa Srbijom "od životne važnosti".

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Ramuš Haradinaj

Kosovski premijer je tokom susreta sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Pitom Marokom ocenio da je Kosovo "dokazalo" angažovanje na prevenciji i u borbi protiv terorizma kao i da će nastaviti aktivnosti u toj oblasti, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

Navodeći da je Priština opredeljena za održiv mir u zemlji i u regionu, Haradinaj je zatražio podršku SAD za učlanjenje Kosova u Interpol ocenujući da bi to pomoglo "ne samo Kosovu već i regionu i EU u jačanju bezbednosti". 


On je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći koju Vašington pruža Kosovu u kako je rekao, "u svim etapama jačanja državnosti". 

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Pit Maroko pozitivno je ocenio angažovanje Kosova u borbi protiv ekstremizma i terorizma i istakao opredeljenje Vlade SAD da pomaže Kosovu u svim značajnim procesima kroz koje prolazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Ceca

16.07.2018 12:40

Ovako nezvanicno ucesce SAD u svim odlukama Pristine nije u redu i pravicno.

emilija

16.07.2018 12:49

Od životne je važnosti da se vi Albanci civilizujete i da pristupite nastavku dijaloga napokon odgovorno!

Ivan Ub

16.07.2018 12:56

Tragikomicno....bivsi terorista u teroristickoj nazovi drzavi bori se protiv terorizma.

Jova

16.07.2018 14:56

Zlocinac i terorista se bori protiv terorizma, jeli to neka sala.