LICEMER VESELINOVIĆ SADA NAPADA SRPSKE DONATORE: Đilasov partner pljunuo na Japance

Autor:

Vesti

15.07.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga i jedan od saradnika Dragana Đilasa, lidera Saveza za Srbiju, napao je državu zbog odluke da Japanu donira 500.000 evra pomoći zbog poplava iako je ta država našoj zemlji do sada donirala čak pola milijarde evra kroz razne projekte.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Dragan Đilas

Ne obazirući se na činjenicu da su vlada Japana i građani Japana za vreme poplava u Srbiji 2014. godine uputili našoj zemlji pomoć od čak 11 miliona evra, Veselinović je našao za shodno da prozove Vladu Srbije, koja je toj zemlji uputila jednokratnu pomoć od 500.000 evra zbog poplava u kojima je stradalo oko 200 osoba i pričinjena ogromna materijalna šteta.

- 500.000 evra pomoći Japanu, a 22.000 dinara za struju čoveku koji se zbog tog duga ubio nije moglo. E, to je napredna Srbija. Poklanjaj svima narodne pare da glumiš frajera, a uništavaj i satiri sopstveni narod. Šta će ti narod koji te kritikuje i smeta u razaranju sopstvene zemlje - napisao je Veselinović na svom Tviter nalogu.

Foto: twitter.com/plavizmajevi

VELIKI PRIJATELJI

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, konstatujući da ne zna na osnovu čega bi bilo ko odluku o donaciji Japanu mogao da kritikuje, podsetio je za Srpski telegraf da su vlada i narod Japana bili najveći bilateralni donator Srbiji nakon poplava 2014.

- Takođe, od Japana su nam na raspolaganju bile i druge vrste pomoći i donacije, kao i krediti pod maltene beskamatnim uslovima. S druge strane, naša pomoć Japanu je simbolična, siguran sam da bi Japan preživeo i bez tih pola miliona evra, koliko je Srbija donirala, ali je strašno važna ta simbolika, koja prati tu donaciju. Jako je važno da se Srbija, u onoj meri u kojoj može, nađe drugima u nevolji kao što su se mnogi našli njoj kada je nakon poplava 2014. bila u nevolji - istakao je Blagojević.

Đorđe Milićević, potpredsednik republičke skupštine, ističe da je Veselinović licemer koji pokušava da prikupi jeftine političke poene.

- Srbija na ovaj način potvrđuje pre svega ozbiljan, odgovoran, human i tradicionalno prijateljski odnos prema Japanu i prema narodu naše prijateljske zemlje. Japan je ujedno jedan od najvećih donatora Srbije. Kritika zarad kritike od strane pojedinih opozicionih predstavnika, kada je reč o ovakvim temama, najblaže rečeno je licemerna i neodgovorna i govori najviše o onima koji ih upućuju, a da bi po svaku cenu bili prisutni u javnosti i pokušali da dođu do političkih poena - kaže Milićević.

LJUDSKI JE POMOĆI

Republički poslanik SNS Marko Parezanović ističe da se Japan pokazao kao zemlja prijatelj Srbije kada je Srbiji bilo najteže.

- Ljudski je uzvratiti barem delimično. Ne znam zašto neko očekuje da Veselinović i drugi Đilasovi pioni znaju za ljudskost. Oni znaju samo da pljačkaju i pune svoje džepove - kaže Parezanović.

Japan je, inače, jedan od najvećih donatora građanima Srbije i samo u toku japanske fiskalne godine, od aprila 2016. do kraja marta 2017. godine, vlada Japana obezbedila je ukupnu pomoć od 859.446 evra, i to u oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite i zaštite životne sredine. Ukupna pomoć vlade Japana našoj zemlji od 1999. godine do danas, kroz različite projekte, iznosi više od 490 miliona evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
poli

15.07.2018 18:58

oni koriste sve da napdaju vlast pokusavaju da dobiju neki jevfin politicki poen

juca

15.07.2018 19:29

Ma to je dno svakog dna sto radi i kako se ponasa opozicija i njeni lideri.

Fedor

15.07.2018 19:29

I po ovoj izjavi se vidi da njima nije stalo do Srbije već samo do ličnog promovisanja.

leca

15.07.2018 19:31

Taj Veselinovic i ne zna sta vise radi i prica.Ovime pokazuju koliko su propali.