ĐURIĆ: Tadić je za duel sa SVOJOM SAVEŠĆU zbog svega lošeg što je učinio za Srbiju!

Autor: Tanjug

Vesti

14.07.2018

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić istakao je danas da Boris Tadić nije za TV duel sa Aleksandrom Vučićem, već za duel sa svojom savešću zbog svega lošeg što je učinio za Srbiju, a najvažniji duel - onaj sa građanima Srbije i svojim mestom u istoriji - odavno je izgubio.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Tadić bi, da je sačuvao trunku samopoštovanja i dostojanstva, ćutao o svim greškama koje su pod njegovom dirigentskom palicom učinjine u borbi Srbije za državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, i mi bismo mu dozvolili da u miru okajava krivicu - naglasio je on u saopštenju.

Ðurić je, ukazao da Tadić, međutim, tvrdoglavo odbija da pogleda istini u oči i prizna da je posle odgovora Međunarodnog suda pravde na nevešto postavljeno pitanje Srbije, formulisano najverovatnije u njegovom kabinetu, usledio talas priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i ta uzročno-poslednična veza ne može se pobiti nikakvim retoričkim trikovima.

- Tadić je naprosto kriv, možda i nehotično, možda iz neznanja, ali politika podrazumeva da svako snosi odgovornost za svoje postupke, i on je u skladu sa tim tamo gde mu je i mesto - na margini političkog života. Nekadašnji predsednik, a zapravo poglavar jednog lopovskog režima, ne bi trebalo da insistira na TV duelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer bi mračna Tadićeva prošlost pod svetlima reflektora bila osvetljena sa svih strana i pokazana u svoj svojoj sramoti - podvlači on.

Ðurić ističe da bi Tadić u takvoj prilici bio primoran da se seti stvari koje potiskuje u procesu pranja sopstvene biografije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boris Tadić

- Između ostalog bi morao da se priseti da je odgovoran za ukidanje Prištinskog korpusa, razoružavanje Vojske Srbije, izmeštanje dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, dovođenje UNMIK-a, postavljanje administritivnih prelaza. Morao bi i da se seti gde je bio u trenutku kada su separatisti u Prištini proglašavali nezavisnost, i da objasni zašto je podvijenog repa pobegao iz zemlje u jednom od najtežih trenutaka u njenoj novijoj istoriji - smatra on.

Ðurić poručuje Tadiću da još malo razmisli o svemu za šta je kriv i odgovoran, pre nego što junačeći pozove Aleksandra Vučića na TV duel.

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić uputio je danas pismo predsedniku Srbije u kome ga poziva na otvoreni tv duel na temu Kosova, kako bi, kako je naveo "kao bivši i sadašnji predsednik pred javnošću ukrstili argumente povodom pitanja od najvišeg nacionalnog značaja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
djordje

14.07.2018 18:02

Kosovo je proglasilo nezavisnost za vreme Tadica, sta vise da se kaze...

Nada

14.07.2018 18:38

Za Tadica bi bilo najbolje da prica sam sa sobom.Posto gradjani Srbije a ni Vucic ne zele da se bave gubitnicima,kao sto je Tadic.

Nada

14.07.2018 18:52

Mislim da je besmisleno baviti se gospodinom Tadicem!On je nasa proslost,a tako ce biti i ubuduce!

Tadija

14.07.2018 18:59

Da je Tadic valjao, danas bi bio na vlasti, a ne daleko ispod cenzusa!