NOVI AMERIČKI KONGRESMEN ZADUŽEN ZA SRBIJU: Biću snažan glas u jačanju srpsko-američkih odnosa!

Autor: Tanjug

Vesti

12.07.2018

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki kongresmen Stiven Stajvers, koji od 2019. preuzima rukovođenje grupom za podršku Srbiji u Kongresu SAD, kaže da će nastaviti da se zalaže za jačanje srpsko-američkih odnosa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Stiven Stajvers i Aleksandar Vulin

- Zamolio sam da preuzmem predsedavanje srpsko-američkim kongresnim kokusom, s obzirom na to da sam uveren da bi time bila pružena odlična prilika da pomognemo jačanju odnosa između dve zemlje, kako bismo bolje radili zajedno i pomogli jedni drugima - rekao je Stajvers za "Politiku". 

Ovaj brigadni general Nacionalne garde Ohaja trebalo bi da na čelu srpskog kokusa zameni republikanca iz Teksasa Teda Poa, koji je tražio da se povuče sa ove dužnosti.

Stajvers objašnjava da se konačna potvrda o njegovom stupanju na dužnost čelnog coveka kongresne grupe koja zastupa interese Srbije ne očekuje pre kraja godine. 

- Radujem se ovoj prilici i nastaviću da se zalažem za jačanje srpsko-američkih odnosa - poručuje on. 

Kongresmen poreklom iz Ohaja, Stajvers je član Republikanske stranke, kao i njegov prethodnik. Bio je član Senata u ovoj američkoj državi, ali je kao general i komandant bataljona službovao u Iraku, Kuvajtu, Kataru i Džibutiju. Nagrađen je Bronzanom zvezdom za zasluge tokom operacije Iračka sloboda, što je naziv za operaciju napada na Irak i svrgavanja sa vlasti Sadama Huseina.

Nedavno je boravio u Beogradu gde je na Fakultetu za bezbednost održao predavanje na temu "Saradnja izmedu Srbije i Ohaja". Na pitanje koliki je značaj i uticaj srpskog kokusa u SAD, kongresmen je odgovorio da je on veoma bitan za "slanje poruka i gradnju prijateljstva".

- Mislim da mogu da budem snažan glas koji će raditi na prijateljskim odnosima SAD i Srbije, zbog uloge u gardi, ali i činjenice da dolazim iz Ohaja. Veoma cenim prijateljstvo sa Srbijom, u svakom pogledu - vojnom, ekonomskom i političkom - rekao je tom prilikom Stajvers.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Mica

12.07.2018 08:14

Samo neka prodre istina o Srbiji u americkom Kongresu tj. javnosti. Albanci su mnoge potkupili tj. podmitili da bi ih podrzavali i stitili u kriminalnim radnjama.

Nena NS

12.07.2018 08:28

Nadamo se da će doprineti rešenju između Srbije i KiM!

Borko

12.07.2018 08:28

Srbija želi da razvija i unapređuje dobre bilateralne i ekonomske, kao i sve druge odnose sa Amerikom.

Dusanka

12.07.2018 08:29

Trebalo bi ojačati vezu sa Amerikom.