PALMA: U Srebrenici NIJE BILO GENOCIDA, Oluja je jedini genocid posle Drugog svetskog rata!

Autor: informer.rs

Vesti

11.07.2018

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, izjavio je danas povodom godišnjice dešavanja u Srebrenici 1995. godine, da su Haški tribunal i sud u Beogradu sudili onima koji su izvršili ratni zločin u Srebrenici, ali da ni Haški tribunal ni sudovi u Sarajevu, Zagrebu i Prištini nisu osudili najteže ratne zločince koji su počinili najveće zločine nad srpskim narodom od Drugog svetskog rata.

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Marković Palma

- Od porodice Zec u Zagrebu, do Kosova i Metohije niko nije odgovarao za zločine nad Srbima na prostoru bivše Jugoslavije. Srebrenica nije genocid, ali Oluja jeste. Za razliku od Srebrenice, u Oluji je po naređenju tadašnjeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, proterano svo srpsko stanovništvo iz tadašnje Republike Srpske Krajine. Oni koji su ostali su pobijeni, a svi gradovi i sela u kojima su živeli Srbi zapaljeni i uništeni. Kako se to zove kada neko protera ili pobije sve pripadnike jednog naroda i uništi mu svu imovinu? - upitao je Palma.

To se, kako kaže, desilo u Hrvatskoj, na Kosovu i Metohiji, kao i u Bosni i Hercegovini van Republike Srpske. 

- Neka Bakir Izetbegović odgovori na pitanje gde su Srbi iz Sarajeva i ostalih gradova na području Federacije BiH i šta se sa njima dešavalo od 1992. do 1995. Ko ih je ubijao, držao u logorima i proterao. Ko je ubio 3500 Srba i zapalio sva srpska sela oko te iste Srebrenice? - rekao je Marković i dodao:

- Devedesetih godina prošlog veka, na području bivše Jugoslavije došlo je do građanskog rata, potpaljenog od strane nekih velikih sila i tu leži odgovor na sva pitanja. Jedini genocid koji se desio posle Drugog sveta rata zove se "Oluja" - zaključio je Marković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading