NATO PODRŽAVA FORMIRANJE VOJSKE KOSOVA!

Autor: Tanjug

Vesti

10.07.2018

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler izjavila je danas da NATO podržava formiranje vojske Kosova i da taj proces treba da se odvija u skladu sa Ustavom.

RepublikaFoto: AP/V. GHIRDA
NATO želi vojsku Kosova

- Važno je da Kosovo nastavi proces reformi što uključuje formiranje profesionalnih snaga bezbednosti. Nastavićemo da sarađujemo sa zvaničnicima Kosova i podržavamo misiju KFOR-a na Kosovu. Smatramo da je važno da se iz baze u Bondstilu održava bezbednost u regionu i da se pomogne formiranje profesionalne vojske Kosova - rekla je Gotemeler uoči Samita NATO u Briselu.

Ona je navela da NATO snažno ohrabruje nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU. 

- Svesni smo aspiracija Kosova ka članstvu u EU i NATO, ali treba preći veliki put do toga. Veoma je važno da Priština nastavi dijalog sa Beogradom i da bude uspešan i da donese rešenje - poručila je Gotemeler. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Bokee

10.07.2018 11:21

NATO nije na strani Srbije.

Jana

10.07.2018 11:23

Ne moze NATO alijansa da podrzava formiranje vojske Kosova, nemaju nikakvu znacajnu ulogu u ovakvim odlukama.

Nemanja

10.07.2018 11:24

Zato treba da ih zaobidjemo Nato u širokom luku....

Zara

10.07.2018 11:31

Nato podržava to je najbitnije da imaju vetar u leđa ali ni to im nemože pomoći jer se kosi sa ustavom i sa svim zakonima mogućim. Ukoliko gledamo tu stranu onda je nemoguće formirati vojsku kosova ni za 10 godina.