LUTOVAC POČEO DA SLUŽI ĐILASU: Šef DS radi po nalogu bivšeg gradonačelnika

Autor: I. Žigić

Vesti

10.07.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac počeo je sa ispunjavanjem naloga Dragana Đilasa, predsednika Saveza za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac, lider DS

Prvi na listi zadataka mu je da Demokratsku stranku utopi u savez, a sudeći prema izjavi koju je dao pre dva dana, očigledno je da je na putu da ispuni ono što mu je dato da odradi.

- Na osnovu razgovora sa građanima širom Srbije i istraživanja javnog mnjenja, jasno je da je stvaranje respektabilne političke snage poput Saveza za Srbiju put kojim bi trebalo ići - rekao je lider DS.

Njegov stranački kolega Slobodan Milosavljević u izjavi za Srpski telegraf nije krio da ima sumnje kada je u pitanju ujedinjenje opozicije bez prethodno jasno dogovorenog programa delovanja.

- I aktuelna vlast je koalicija, te je prirodno da i na opozicionoj strani dođe do ukrupnjavanja.

Lično imam dilemu u vezi s programskim i ideološkim pitanjima, više bih voleo da se dogovaramo tako da znamo kakva bi se politika vodila da se desi promena vlasti, ali ovo je tek začetak i podržavam saradnju sa svakim ko je voljan da na ravnopravnim osnovama razgovaramo - rekao je Milosavljević.

Izvori Srpskog telegrafa iz opozicije tvrde da će priča o ujedinjenju biti realizovana do kraja meseca. Kako trenutno stvari stoje, u Đilasov opozicioni blok, pored DS, ušli bi Narodna stranka Vuka Jeremića, pokret Levica Srbije Borka Stefanovića, pokret Dveri, Janko Veselinović, Željko Veselinović iz sindikata "Sloga".

Više bih voleo da se dogovaramo tako da znamo kakva bi se politika vodila da se desi promena vlasti

Slobodan Milosavljević, funkcioner DS

Politički analitičar Dragomir Anđelković objašnjava da je ujedinjenje jedina šansa za opoziciju, ali ističe i da je bilo sličnih pokušaja, koji su propali zbog liderskih sujeta.

- Opozicija je svesna da je suviše slaba da bi mogla samostalno da deluje i jedina šansa joj je da se objedini. S druge strane, dosadašnji pokušaji su propali zbog prevelikih ambicija pojedinih lidera, u jednom periodu Đilasa, u drugom lidera PSG Saše Jankovića. Sada pak opet lideri opozicije pokušavaju da nastave proces ujedinjavanja preko svojih eksponenata. U tom svetlu treba gledati sada novu inicijativu o ujedinjenju gde je Lutovac u prvom planu - smatra Anđelković.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading