HRKALOVIĆEVA: Rezultati policije BOLJI NEGO IKADA, oduzeto skoro 14 TONA DROGE!

Autor: Republika

Vesti

09.07.2018

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović izjavila je danas da su rezultati policije u poslednje četiri godine bolji nego ikada ranije i da je od dolaska ministra Nebojše Stefanovića policija oduzela 13,7 tona narkotika, odnosno čak 43 odsto više nego u istom periodu pre toga.

RepublikaFoto: youtube.com/MUP Republike Srbije
Dijana Hrkalović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova

- Osim povećanih zaplena droge, od kada je ministar Stefanović na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova broj ukupno izvršenih krivičnih dela u našoj zemlji je za skoro 9 odsto manji u odnosu na isti period ranije, izvršeno je 17 odsto manje krivičnih dela protiv imovine građana, kao i 19 odsto manje ubistava - rekla je Hrkalović.

Ona je istakla da je strašno kada izgubimo i jedan mladi život zbog konzumiranja narkotika, zato će MUP uložiti i dodatne napore da smanji prisustvo sintetičkih i drugih droga na našim ulicama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Dosta toga je već urađeno. Prošle godine otkrivena je prva laboratorija ekstazija u Srbiji, a zaplena sintetičkih droga je značajno povećana. U poslednje četiri godine oduzeto je 1.800.000 tableta, što je tri puta više nego ranije - objasnila je Hrkalović.

Kada je reč o ubistvima, ona je pohvalila posvećeni rad beogradske policije, koja je ove godine rasvetlila više od polovine kriminalnih obračuna.

Foto: instagram.com/lukaaradulovic

- To nije nimalo lak posao, jer se radi o profesionalnim ubistvima. Poslednje u nizu rasvetljenih je ubistvo Luke Radulovića. Takođe, da napomenem da je značajno unapređena i međunarodna policijska saradnja koja ranije skoro da nije ni postojala. Izuzetni rezultati su ostvareni u saradnji sa policijama Španije, Češke, Nemačke, Austrije. Zahvaljujući tome uhapšeni su i procesuirani mnogi članovi i vođe organizovanih kriminalnih grupa, koje su delovale na međunarodnom nivou - naglasila je Hrkalović.

Kako je rekla, mnogo toga je urađeno i na suzbijanju kriminala i korupcije u redovima policije, tačnije od dolaska ministra Stefanovića do danas procesuirano je 768 policijskih službenika, od kojih je 110 rukovodilaca u MUP-u.

- Svi ovi podaci jasno govore da je prošlo vreme kada nije postojala iskrena volja da se država obračuna sa kriminalom. Dolaskom ministra Stefanovića taj period je iza nas, jer danas ne postoje kriminalci kojima policajac ne sme da priđe, da im zatraži dokumenta i da izvrši pregled njihovog vozila. Više nema zaštićenih, za razliku od nekih ranijih perioda kada su kriminalci slobodno šetali ulicama i bili ugledni građani, koje niko nije smeo ni da pogleda, danas nema zaštićenih - zaključila je Hrkalović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading