ZORANA OŠTRO ODGOVORILA ĐILASU I JEREMIĆU: Samo velike neznalice mogu da budu protiv saradnje Srbije i Kine

Autor: Tanjug

Vesti

08.07.2018

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je danas da su se neznalice i eksperti za krađu državne kase Vuk Jeremić i Dragan Đilas, osim što su protiv svakog razvoja Srbije, svojom štetočinskom politikom sada pokazali i kao najveći protivnici saradnje Srbije i Kine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Bez dlake na jeziku: Zorana Mihajlović

- Samo velika neznalica ili onaj ko otvoreno radi protiv interesa Srbije može da bude protiv gradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, projekta koji je Srbiju uveo na mapu najvećeg globalnog projekta “Jedan pojas, jedan put” - navela je on i dodala da je ekonomsko i političko partnerstvo Srbije i Kine je neraskidivo.

- A to je pokazano i na nedavnom Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Sofiji, kao i pozivom kineskog predsednika Si Đinpiga predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da bude gost kineskog Davosa u septembru - rekla je Mihajlović povodom tvrdnji Jeremića i Đilasa u vezi sa zajedničkim infrastrukturnim projektima Srbije i Kine.

Koliko je neznanje Đilasa i Jeremića, kako ona kaže, najbolje pokazuju njihove tvrdnje da na projektima koje radimo sa kineskim partnerima nema naših radnika i firmi.

- U svakom ugovoru sa kineskim kompanija postoji obaveza da za najmanje 49 odsto radova i materijala budu angažovana naša preduzeća i naši radnici. I ovo pokazuje da Jeremić i Đilas ne vole ni ovi zemlju ni njene građane i radnike - zaključila je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading