Akcija mafijaša Italije i Albanije: KOZA NOSTRA RADI ZA OVK!

Autor:

Vesti

07.07.2018

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mafijaši su stvorili lažnu državu Kosovo. Ono što smo odavno znali dobilo je još jeziviju potvrdu jer se ispostavilo da su kosovskim mafijašima oličenim u Oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) podršku pružali članovi ozloglašene sicilijanske Koza nostre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lice zla: Ramuš Haradinaj (levo) i Hašim Tači

Italijanska policija presekla je kosovsku vezu i na Siciliji uhapsila 17 mafijaša, od kojih devet Albanaca. Ovi Albanci sa Kosova i iz Makedonije, kako prenose italijanski mediji, radili su godinama zajedno sa Koza nostrom i njihovi pipci sežu sve do Prištine.

Italijanska štampa doslovno piše da su Koza nostra i OVK blisko sarađivali u nelegalnim poslovima, ali očigledno i pravljenju lažne države, a ključni za tu vezu, kako navode, bili su Arben Redžepi i Fatmir Ljatifi.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

Drecun: Zapadne službe sve veoma dobro znaju, ali nikada nisu ništa preduzele

SVE KONTROLISALI

Lokalni list Sicilija piše da je jedan od mafijaša bio pripadnik grupe koja sebe naziva "Nova oslobodilačka vojska Kosova". Policijska akcija, kako navodi sicilijanski dnevnik, sprovedena je munjevito, a grupa kojoj su uhapšeni pripadali kontrolisala je mafijaške poslove u Palermu, Komu, Varezeu, Milanu, Trstu i švajcarskom Lucernu. Prema navodima policije, oni su švercovali oružje, cigarete, zlato i dijamante, prali novac i krijumčarili migrante sa Balkana ka Švajcarskoj i Nemačkoj. Između ostalog, oni su migrantima prelaz svake granice naplaćivali po 3.000 evra, dok su za stalne radne dozvole uzimali po 7.000 evra.

Marija Đorić: OVK je bila teroristička organizacija koja se služila kriminalom za finansiranje svojih aktivnosti

Jednog od uhapšenih, Fatmira Ljatifija, traže makedonske vlasti zbog učešća u pucnjavi u Kumanovu 2015. godine.

Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM, za Srpski telegraf kaže da su ovi strašni primeri dokaz da je Kosovo pod međunarodnim prisustvom postalo prava parakriminalna teritorija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Lazarević

- Sve što treba da se otkrije u vezi sa kriminalnim delovanjem Tačija, njegove organizacije i Haradinaja je otkriveno. Problem je u tome što zapadne službe sve veoma dobro znaju, ali nikada nisu ništa preduzele. Neki neposredni izvršioci će sigurno odgovarati, ali vođe ne. Albanska mafija jedna je od najjačih u svetu i ima jake mafijaške veze svuda - objašnjava Drecun.

CRNA RUPA EVROPE

Marija Đorić, stručnjak za bezbednost, potvrđuje da je albanska mafija jedna od najjačih na planeti:

- Oni se prvenstveno bave trgovinom drogom. OVK je bila teroristička organizacija koja se služila kriminalom za finansiranje svojih terorističkih aktivnosti. Nekadašnji pripadnici OVK koji su danas visoki funkcioneri takozvane države Kosovo ne mogu da se odreknu svoje kriminalne pozadine, ali su zaštićeni kao beli medvedi.

Lazarević: To što su Albanci u dosluhu sa Koza nostrom ni najmanje ne iznenađuje

Zajedničko delovanje albanske mafije sa Kosova i Koza nostre nimalo ne iznenađuje ni general-pukovnika u penziji Vladimira Lazarevića, koji je tokom borbi na KiM u NATO agresiji komandovao Prištinskim korpusom. On za naš list kaže da je hapšenje Albanaca u Italiji samo potvrda da se na Kosovu odvija najviši stepen kriminala:

- Dole se nalazi crna rupa za krijumčarenje, trgovinu organima i drogom, kao i sve druge najgore kriminalne aktivnosti. Ovo je još jedna potvrda toga. To što su u dosluhu sa Koza nostrom ni najmanje ne iznenađuje. Albanski mafijaši su saradnici crnog đavola.

Teroristi OVK

KOZA NOSTRA

* Ozloglašena mafijaška grupa sa Sicilije u kojoj vlada zakon omerte (ćutanja) i, ko ga prekrši, biće ubijen
* U prevodu sa italijanskog "naša stvar"
* Osnovna delatnost u početku bila im je naplaćivanje reketa
* Poslove brzo proširili na celu Italiju, ali i Ameriku
* Munjevito razgranavali nelegalne poslove
* Počinili nebrojeno ubistava, atentata, likvidirali državne funkcionere, sudije, tužioce
* Danas otprilike polovinu poslova prebacili u legalne tokove, ali i u njima se služe pretnjama, ucenama...

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading