(FOTO) PRVA GODIŠNJICA: Ana Brnabić predstavila rezultate rada Vlade u Subotici

Autor: Republika

Vesti

05.07.2018

08:54 >> 11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu dana rada Vlade Srbije obeleženo je danas u Subotici, a premijerka Ana Brnabić, sa članovima njenog tima, predstavila je rezultate rada i prioritete za naredni period.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ana Brnabić na obeležavanju godišnjice rada Vlade

Brnabić je tokom posete Subotici obišla više lokacija sa resornim ministrima i predsednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem.

Brnabić: Cilj što bolja saradnja Srbije i Nemačke 

Premjerka je prvo posetila nemačku kompaniju Norma grupa, gde je obišla proizvodni pogon kompanije koja je od početka svog poslovanja u Srbiju investirala više od 32 miliona evra.

- Neto priliv direktnih stranih investicija u prvih pet meseci ove godine iznosi više od 1,1 milijardi evra, sto je za 15,8 odsto više nego u istom periodu 2017 - rekla je premijerka Ana Brnabić prilikom posete nemačkoj kompaniji u Subotici Norma grupa, a u okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade.

Ona je napomenula da je ta kompanija, koja je uložila više od 32 miliona evra, pravi primer onoga za šta se Vlada zalaže, a to je jačanje ekonomije koja se zasniva na inovacijama i znanju.

- U Srbiji trenutno posluje više od 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 naših građana, a naš cilj je da u budućnosti još više unapredimo ekonomsku i političku saradnju Srbije i Nemačke - istakla je premijerka.


Ana Brnabić i članovi vlade posetili su i Hemijsko-tehnološku školu, poznatu po učeničkom preduzetništvu, a koja se trenutno renovira.   

- U prvih godinu dana rada ove Vlade iz budžeta je izdvojeno više od 433 miliona dinara za obnovu i opremanje 168 osnovnih i srednjih škola, visokoškolskih ustanova, učenickih domova i studentskih centara, navedeno je u Hemijsko-tehnološkoj školi u Subotici koju su povodom godinu dana rada Vlade posetili premijerka Ana Brnabić, ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar drzavne uprave Branko Ružić.

Premijerka Ana Brnabić posetila je apoteku Subotica, gde je prisustvovala prezentaciji sistema eRecept i jedinstvene liste čekanja na zdravstvene intervencije.

Prezentaciji ova dva sistema prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar Branko Ružić.

Brnabić je istakla da su modernizacija državne uprave i bolje usluge za sve građane prioritet Vlade.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Pridružio im se i ministar Nebojša Stefanović, koji takođe danas boravi u Subotici povodom obeležavanja godinu dana rada Vlade.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovaće akciji "Policija u zajednici" u blizini Gradske kuće, a ministar finansija Siniša Mali prisustvovaće otvaranju Carinske ispostave Slobodna zona Subotica.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obići će renoviranu Letnju pozornicu na Paliću, bioskop "Abazija", kao i lokaciju za izgradnju spa centra na Muškom štrandu na Paliću.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Radove na "Ipsilon kraku" obilaznice oko Subotice koja spaja granične prelaze Horgoš i Kelebiju obići će predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ana Brnabić je zajedno sa Aleksandrom Vulinom, Nebojšom Stefanovićem i Mirovićem prisustvovala zajedničkom zboru policije i Vojske. Stefanović je istakao da približavaju građanima rad policije i dodao da je policija uvek tu za svoj narod:

- Ponosan sam na rad Vlade u poslednjih godinu dana. Nastavićemo stalno da radimo na borbi protiv kriminala. Hvala premijerki i Vladi na podršci - istakao je Stefanović.

- Vojska Srbije je u stanju da zaštiti naš integritet i svaku stopu naše zemlje. Vojska je garancija da će se Srbija razvijati u miru - izjavio je Vulin priliom obraćanja medijima.

Brnabić je zahvalila Vulinu i Stefanoviću što su uradili sve da pokažu da je ova Vlada tu da radi za građane, odnosno službe bezbednosti:

- Nastavićemo tako i u drugoj godini vlade. Kao i od sledeće godine nastavljamo da radimo sa izgradnjom jeftinih stanova. Nastavićemo da izveštavamo građane o našem radu jer smo tu zbog vas - izjavila je Brnabić.

Tokom boravka u Subotici, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović potpisaće ugovore sa poljoprivrednicima u okviru IPARD programa, dok će ministar zaštite životne sredine Goran Trivan posetiti "Regionalnu deponiju" d.o.o. i Zoološki vrt Palić.

Ministarka pravde Nela Kuburović posetila je javnobeležničku kancelariju Nikole Milišića.

U okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije prirediće za Subotičane taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, na centralnom gradskom trgu, koji će obići ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ


Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović obići će Gerontološki centar, koji se renovira sredstvima iz Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014 - 2020, a ministar za rad Zoran Ðorđević posetiće Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Više lokacija obići će i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, pa će tako posetiti Narodno pozorište, Narodni muzej i Subotičku sinagogu.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović posetiće predškolsku ustanovu "Naša radost", kao i porodicu Vukmirović, gde će predstaviti mere populacione politike.

Ona će prisustvovati i tribini na Ekonomskom fakultetu na kojoj će biti predstavljeno istraživanje o migraciji studenata, a nakon toga će obići će Udruženje penzionera Palić.

Ministar bez portfelja zadužen za tehnološki razvoj Nenad Popović obići će kompaniju "Tehnologije budućnosti".

Halu sporota posetiće ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji će u tom gradu potpisati i Ugovor o izvođenju radova na Gradskom stadionu.

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Milan Krkobabić sastaće se sa direktorom Razvojne agencije "Panonreg" Milanom Miličevićem i predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Radisavom Jovanovim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
jovanBabic84

05.07.2018 09:11

Vlada Srbije zahvaljujuci Ani Brnabic odlicno radi!

Branko

05.07.2018 09:25

Rad Vlade je bio na visokom nivou.

Irvas

05.07.2018 09:27

Sve pohvale za izuzetan rad i za jos bolje rezultate. Vlada na celu sa Anom zaista prosperira na sta ukazuju i postignuti uspesi.

Vesna

05.07.2018 09:29

Ana je vrlo ozbiljan premijer,dokalaza je svoju strucnost.