PUTIN DOLAZI U SRBIJU I DONOSI NAM NIKAD MOĆNIJE ORUŽJE!

Autor: Republika

Vesti

03.07.2018

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin prihvatio je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo poseti našu zemlju i to na jesen ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

To će biti Putinova četvrta poseta Srbiji i ukupno četrnaesti susret sa šefom srpske države. Kako nam je rečeno u više odlično obaveštenih izvora, predsednik Putin će u Beogradu prisustvovati centralnoj proslavi velike pobede u Prvom svetskom ratu, a već je potvrđeno da će tokom posete ili neposredno pre nje Vojska Srbija od Rusije dobiti moćni PVO raketni sistem "pancir".

Značajna simbolika

Datum Putinove posete još nije precizno određen, ali najverovatnije će on u Srbiji boraviti početkom novembra, za kad je zakazana proslava pobede u Velikom ratu.

Ovo je za Informer.rs potvrdio je i vojno-politički komentator "Politike" Miroslav Lazanski. On kaže da je Vlada Srbije već odvojila novac za "pancir", koji ćemo dobiti po najpovoljnijim mogućim uslovima, po ceni koja je znatno niža od tržišne.

- Putinova poseta biće uvezana s proslavom stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu. Jako je važno to što je Putin izabrao upravo Beograd da obeleži takav značajan jubilej. Mogao je Vladimir Vladimirovič da odredi i neku drugu prestonicu, poput Pariza, i tamo bi ga oduševljeno dočekali, ali on se odlučio za naš glavni grad i to je veliko priznanje za Srbiju. 

To će biti prilika da produbimo našu vojno-tehničku saradnju, kao i ekonomske odnose. Uoči Putinove posete ili čak tokom nje sigurno dobijamo PVO sistem "pancir". Novac za "pancir" je već obezbeđen u budžetu, a Srbija će ga dobiti po nikad povoljnijoj ceni. 

Bićemo jedina zemlja u ovom delu Evrope koja će imati tako moćno oružje - objašnjava Lazanski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
nika

03.07.2018 11:17

Putin neće u Srbiju praznih ruku,tu nam je od pomoći po svim pitanjima.

Branko

03.07.2018 11:25

Nama treba Ruska pomoć ista onakva kakvu ima danas Asad u Siriji, to je ono najbolje što nama treba.

Neda

03.07.2018 11:27

Savremeno opremanje vosjke je od strateske vaznosti, Rusija je joj jednom pruzila pomoc Srbiji oko opremanja.

sara

03.07.2018 11:30

Biće dočekan kao rođeni.