DAČIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Uvođenje "novih igrača" POTPUNO NERAZUMNO

Autor: Tanjug

Vesti

01.07.2018

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da su potpuno nerazumni zahtevi da se sada u dijalog Beograda i Prištine uvode "novi igrači" samo da bi Priština ojačala svoje pozicije, i ističe da pritisak neće ubrzati kompromis.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

- SAD su i sada i te kako dobro obaveštene i indirektno uključene u ceo proces - izjavio je Dačić za "Večernje novosti", komentarišući poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se SAD uključe u dijalog.

Dačić ukazuje da bilo kakvo oročavanje niti pritisak neće ubrzati niti će dovesti do neophodnog kompromisa, osim ako se ne pritisne Priština da ispuni dogovore, pre svega o Zajednici srpskih opština (ZSO).

Ističe i da je, i prilikom nedavne posete Moskvi i susreta sa kolegom Sergejom Lavrovim, dobio uveravanja da Rusija ostaje čvrsto uz naše pozicije o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

- To znači i spremnost da se uključe u dijalog ako treba - zaključuje ministar spoljnih poslova Srbije.

Predsednik vlade u Prištini Ramuš Haraduinaj izjavio je u subotu da jedino uključivanje Amerikanca može doneti rezultat u dijalogu Beograda i Prištine, a rekao je i da je skeptičan da će doći do rezultata, jer su u dijalogu "isti akteri tokom pet godina".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

01.07.2018 22:00

Najpre da se osnuje ZSO pa tek posle mozete da razgovarate dalje i to po Briselskom sporazumu ne kako siptari hoce. Doklecete vi naivno da samo klimate glavom, nama se nikud ne zuri. Sve ove godine pricate i vi politicari i oni iz EU da priznanje Kosova i Metohije nije uslov, da su pregovori stausno neutralni, da je NATO garant mira, sta bi sad? Kako sad sve ispada drugacije?