KANCELARIJA ZA KIM: Zabrana Vulinu skandalozna odluka

Autor: Tanjug

Vesti

27.06.2018

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je večeras osudila skandaloznu odluku Prištine i posrednika u briselskom dijalogu da se ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu na Vidovdan zabrani poseta Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Marko Đurić

Kako kažu, jasno je da je takva odluka doneta u koordinaciji Prištine i Evropske službe za spoljne poslove s namerom da se ponizi Srbija.

- Ova odluka je tim gora što dolazi posle pristanka prištinske strane na sastanku u nedelju u Briselu da se pridržava do sada postignutih sporazuma, i ponaša sa uvažavanjem i poštovanjem prema strani sa kojom, navodno, želi dogovor - ističe se u saopštenju. 

Poseta ministra Vulina najavljena je u skladu sa ustaljenim procedurama i njeno onemogućavanje jeste najgrublje kršenje Sporazuma o posetama zvaničnika, čiji je garant upravo Evropska unija, navode u Kancelariji.

- Predstavnici pojedinih država su proteklih dana, takođe, probali da u našoj zemlji uvedu verbalni delikt, pokušavajući da našim državnim zvaničnicima sugerišu kakvu bi vrstu poruka trebalo da upute na Vidovdan, što je događaj bez presedana u diplomatskoj praksi - ocenjuje se u saopštenju.

Vulin će u vezi sa ovim pitanjem održati hitne konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, o čijoj sadržini će javnost biti blagovremeno obaveštena, zaključuje se u saopštenju.


Prištinski portal Indekonlajn objavio je da je Vulinu zabranjen ulazak na Kosovo radi učešća na obeležavanju Vidovdana na Gazimestanu.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedzet Pacoli koji je i potvrdio tu informaciju rekao je i da je samo Vulinu zabranjen ulazak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (73)

Loading
Dusan

27.06.2018 19:54

Pristina ne prestaje sa provokacijama.

poli

27.06.2018 19:58

skandalozna odluka pristine međunarodna zajednica mora da reaguje i da spreci takvo ponašanje pristine i da osudi njihove neprestane provokacije

Rade

27.06.2018 19:59

Pristina ne prestaje sa provokacijama!

ognjen

27.06.2018 20:11

Neka im je na čast