Vučić i Radev započeli posetu jugu Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

22.06.2018

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov bugarski kolega Rumen Radev doputovali su u Dimitrovgrad gde će imati više aktivnosti, između ostalog sastaće se sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Tokom posete planirano je polaganje venaca na spomenik "Pametnik" na Neškovom brdu, ceremonija polaganja kamena temeljca za spomenik "Sveti Kirilo i Metodije" i obilazak radova na petlji Dimitrovgrad-Zapad.

Vučić je juče na zajedničkoj konferenciji sa Radevim rekao da su odnosi dve zemlje bolji iz meseca u mesec, iz godine u godinu.

Kazao je da postoji odličan politički dijalog, da ekonomski rezultati pokazuju da saradnja napreduje velikom brzinom.

Radev je rekao da se u rešenju pitanja Kosova ne smeju zapostaviti argumenti srpske strane, jer bi se u suprotnom dobilo neodrživo rešenje, te ponovio da dijalog nema alternativu.

- Neophodno je da se pronađe rešenje kako Srbija ne bi imala dalje prepreke na putu ka evropskim integracijama - rekao je Radev juče.

On je poručio i da Srbija može i mora da računa na Bugarsku na evropskom putu i da je evropski okvir za Srbiju - 2025. godina, ambiciozan, ali dostižan cilj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Tara

22.06.2018 09:00

Nadamo se sjajnoj saradnji u buducnosti

daca

22.06.2018 09:01

Srbija ima podrsku Bugarske...

Sreten

22.06.2018 09:03

Što se tiče ncionalnih manjina Srbija se dobro ophodi prema njima .

GajbexG

22.06.2018 09:09

Dobro je sto Vucic i Radev obilaze bas ovaj deo Srbije.