ŠEŠELJ DECENIJAMA NIJE IŠAO NA LETOVANJE: Na moru sam bio pre 24 godine sa NJIM!

Autor:

Vesti

22.06.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, pune 24 godine nije bio na moru. Davne 1994. radikali su sa porodicama odlazili na Crnogorsko primorje, gde je Šešelj držao mitinge.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vojislav Šešelj se brčkao u moru poslednji put sa Tomom

Kaže da su zbog kritike Mila Đukanovića Crnogorci njega i Tomislava Nikolića deportovali vladinim avionom za Srbiju.

- Mi iz stranke smo kolektivno letovali u Perastu, bilo nas je oko 40, zakupili smo ceo hotel, neku staru zgradu. Jedne noći, oko tri sata ujutru, upala mi je crnogorska policija u sobu. Rekli su mi da me vode u Kotor na razgovor sa tadašnjim ministrom unutrašnjih poslova Nikolom Pejakovićem i šefom Udbe Boškom Bojovićem. Prethodno veče, naime, imao sam miting u Herceg Novom na kome sam napao Mila Đukanovića - navodi Šešelj.

Šešelj: Policija je u tri noću došla po mene. Nisam hteo da idem, nosili su me do Kotora

Policajcima koji su došli da ga vode rekao je da mogu samo da ga odnesu u Kotor.

- Nije dolazilo u obzir da u to doba noći razgovaram sa bilo kim. Policajci su se preko radio-stanice konsultovali sa nekim, rekli su mi da policija Crne Gore ima nalog da me odvede, no ja sam ostao pri svome. Njih šestorica ponela su me iz hotelske sobe do policijskog kombija koji je bio parkiran u bašti hotela. Odvezli su me u Kotor, gde su me opet nosili u zgradu policije na prvi sprat i posadili na neki kauč - priseća se šef radikala.

Kaže da su tamo već bili tadašnji ministar policije i šef Udbe.

- Tamo su već sedeli Pejaković i Bojović, koji su bili napadno ljubazni prema meni i pokušavali da započnu razgovor. Međutim, ja sam samo ćutao i gledao kroz njih. Sat vremena su pokušavali da razgovaraju sa mnom, a kako nisam hteo da razgovaram, a oni su hteli neko mirno rešenje, odvezli su me na aerodrom. Sačekao sam da mi dođu žena i troje dece, koliko sam ih tada imao, doveli su Tomislava Nikolića i njegovu porodicu i vratiti nas vladinim avionom za Srbiju - ispričao je Šešelj za Srpski telegraf i dodao da su ostale radikale proterali, da su bili u koloni vozila pod strogom pratnjom i nadzorom, sa automatskim puškama do granice Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading