TOMA FILA OTKRIO: Haradinaj mi je priznao da Amerika hoće "veliku Albaniju"

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

20.06.2018

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpoznatiji srpski advokat Toma Fila tvrdi da mu je ratni zločinac i aktuelni premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj rekao da Sjedinjene Američke Države žele da naprave "veliku Albaniju"!

RepublikaFoto: youtube.com/Nas gost
Toma Fila

Fila kaže da mu je Haradinaj svojevremeno u Hagu rekao da se protivi ujedinjenju Kosova i Albanije, ali da će do toga sigurno doći ukoliko to želi Vašington. Prema njegovim rečima, Haradinaj je bio iznenađen činjenicom da Srbija ne sluša Ameriku, jer bi joj u tom slučaju 'išlo mnogo bolje'.

Fila kaže da je u trenutku Haradinajeve priče o "velikoj Albaniji" u Hagu bio u društvu Nikole Šainovića.

- Haradinaj je rekao da se čudi Srbiji zato što ne sluša ono što Amerika priča. Jer, tobože, Prištini ide dobro, pa bi u slučaju da slušamo Vašington i nama krenulo nabolje. Onda je u nekom trenutku bila priča o eventualnom ujedinjenju Kosova i Albanije. Pitali smo ga: "Je l' hoćete da se pripojite Albaniji?" Haradinaj nije krio da je protiv te ideje, jer mu je očigledno lepo da gospodari "svojim i celim" Kosovom. Direktno nam je odgovorio: "Nisam lud! Kosovo je moje. Ali ukoliko Amerikanci kažu, pripojićemo se. Ako oni budu to zatražili, u redu je..." - prenosi Fila.

Komentarišući Filinu izjavu, Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kaže da su Albanci na Kosovu jako razočarani i da nije nikakva tajna da mnogo njih priželjkuje ujedinjenje sa Albanijom.

- Ta lažna država nesumnjivo je postala prava crna rupa Evrope. Tamo je čak 63 odsto ljudi nezaposleno, a većina građana želi stvaranje 'velike Albanije', a ne nezavisno Kosovo. Već danas oni se energetski povezuju i tako prave 'energetsku veliku Albaniju'. Osim toga, velike države koje podržavaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova otvoreno kažu da bi najviše volele da Srbija prizna Kosovo. Ali kompromisno rešenje nije priznanje Kosova, jer bi to bilo ispunjenje onoga što Albanci traže - upozorava Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading