VUČIĆ ZOVE KOLINDU: Predsednik Srbije za unapređenje odnosa

Autor: Tanjug

Vesti

20.06.2018

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović da u najskorije vreme poseti Srbiju. Vučić je hrvatskoj koleginici uputio pozdrave i poziv uz želje da Srbija i Hrvatska u budućnosti reše otvorena pitanja i unaprede odnose i saradnju na dobrobit naroda obe zemlje na sastanku sa Ivicom Vrkićem, specijalnim izaslanikom Kitarovićeve za pitanja nestalih.

RepublikaFoto: Tanjug
Kolida Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić

- Rešavanje pitanja nestalih najvažnije je civilizacijsko i humanitarno pitanje za Srbe i Hrvate i državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvetljavanja njihovih sudbina - poručio je Vučić.

Šef države, povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između dve zemlje, primio je juče i čelnika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova i tom prilikom pozvao građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu jer, kako je rekao, oni su ravnopravni građani naše zemlje s kojima smo živeli i živećemo u miru i slozi.

Vučić i Žigmanov su razmotrili i realizaciju projekata u oblasti infrastrukture, kulture i obrazovanja. Žigmanov je rekao da je dve trećine dogovorenih projekata već realizovano, dok je realizacija ostalih u toku, na šta je Vučić istakao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (68)

Loading
Maja

20.06.2018 17:27

Jako je bitno da se nastavi u pravcu u kom se krenulo, naš predsednik je dao i više nego pozitivan impuls, sada je na redu gospodja Kolinda.

sofija

20.06.2018 17:35

Srbija i Hrvatska polako popravljaju svoje odnose.Polako treba rešavati pitanja koja opterećuju obe zemlje, da bi nam odnosi u budućnosti bili još bolji.

Gavrilo

20.06.2018 17:36

Dobro bi bilo i za bialteralne odnose i budućnost svih nas da dođe do posete hrvatske predsednice u Beograd.

km

20.06.2018 18:00

Odnosi sa Hrvatskom su od sustinskog znacaja za ocuvanje stabilnosti u regionu! Vucic vodi dobru diplomatsku politiku!