ODZVONILO TUŽIBABI: Građani Paraćina traže smenu Paunovića

Autor: M. S.

Vesti

21.06.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 20.000 građana Paraćina zatražilo je smenu predsednika opštine Saše Paunovića i raspisivanje lokalnih vanrednih izbora. Kap koja je prelila čašu posle brojnih afera koje su se vezivale za njegovo ime jeste tužba koju je uputio Savetu Evrope žaleći se na vlast u Srbiji.

RepublikaFoto: facebook.com/Saša Paunović
Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin

Tim povodom sa mitinga SNS u toj opštini poslata je poruka da takav lokalni lider nije poželjan.

- Građani su dali potpis za bolji i uspešniji Paraćin. Svaki potpis je vapaj za bolji život naše dece i nas. Želimo investicije i radna mesta, a ozbiljni investitori ne idu u mesta gde vlada korupcija. Želimo da što pre gradimo fabrike i puteve, izgradimo škole i obdaništa, zdravstvene ustanove i da naša deca ne napuštaju Paraćin - poručila je sekretarka OO SNS Vesna Petrović na mitingu u Paraćinu.

Paraćinci besni što je predsednik opštine tužakao Srbiju Savetu Evrope

Paunović, koji je potpredsednik DS, žalio se SE na "organizovane i sinhronizovane napade koje uz zloupotrebu državnih institucija i medija vrši SNS". Njegov dopis, kako je najavljeno, biće tema sastanka Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti SE u Turskoj 28. juna.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da ovo nije prvi put da opozicija tužaka Srbiju u inostranstvu, ali i da ga to ne brine.

- Očigledno je da lokalni šerifi i kabadahije pokušavaju u inostranstvu da dobiju neku zaštitu od odgovornosti koja im je svakog dana sve bliža zbog načina na koji vode lokalne samouprave. Mogu da rade šta hoće, za SNS je najvažnije to što ima podršku naroda - poručuje Jovanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading