PORUKA SA SAMITA BILDERBERG GRUPE! VLADARI IZ SENKE: Razdvojiti Srbe i Ruse

Autor:

Vesti

20.06.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilderberg grupa, koja okuplja zapadne moćnike i bez iole preterivanja važi za svetskog vladara iz senke, poslala je sa nedavnog samita u okolini Torina brutalnu poruku: hitno odvojiti Srbiju od Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogatstvo i uticaj: Kisindžer, Stoltenberg i Pitreus

Kako saznaje Srpski telegraf, među nekoliko tema skupa, koji je kao i obično bio prekriven velom misterije, posebna pažnja je posvećena Rusiji i Putinu. Sa sastanka je procurilo da je targetirano nekoliko pravaca udara na Moskvu, a jedan od njih odnosi se na to da Srbiju treba na svaki način naterati da se distancira od Moskve.

MOSKVA SVE KVARI

Ove godine samitu u Torinu prisustvovala je kao gost i Ana Brnabić. Ipak, s obzirom na to da svi učesnici bukvalno potpisuju da nikom sa strane ne smeju da prenesu ni reč od onoga što su čuli, od premijerke Srbije bilo je nemoguće bilo šta saznati. Prema informacijama koje ima naš list, ona nije bila među govornicima.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Skupu prisustvovala i Ana Brnabić, koja se, kao i svi drugi, obavezala da ne sme nikom da iznese ništa od onoga što je čula i videla

Da će Rusija biti centralna tema ovogodišnjeg skupa Bilderberga, nagovestilo je još ranije to što je na njega prvi put pozvana i novinarka Vašington posta En Eplbaum, poznata po radikalnim komentarima protiv Putina i izrazitom antiruskom stavu. Osim nje, premijerno se na ovom samitu pojavio i državni sekretar Vatikana Pjetro Paolini.

Prema rečima profesora međunarodnih odnosa Srđana Perišića, organizacije poput Bilderberga pomažu aspiracijama novog svetskog poretka i zato kao svoj prioritet ističu potiskivanje Rusije i Putina iz sfere evropskih uticaja.

- Zadatak organizacija poput Bilderberške grupe je formiranje svetske nadnacionalne vlade, u koju bi ulazili podobni moćni ljudi iz njima interesantnih država. Njih u toj nameri direktno sprečava Rusija, koja iskače iz unapred utvrđenog koloseka, a posebno otkad su pod Putinom doneti određeni zakoni koji se kose sa zapadnim liberalnim vrednostima. Elite balkanskih zemalja, pa time i Srbije, koje nisu učestvovale u formiranju ovakvih organizacija i obično ne prisustvuju samitima, odlična su meta - objašnjava Perišić.

Neke od tajni samita u Torinu

- 66. sastanak po redu od 1954. godine
- Održan od 7. do 10. juna u Lingotu, predgrađu Torina
- Samit održan na mestu nekadašnjeg "Fijatovog" industrijskog kompleksa, izgrađenog na inicijativu dugogodišnjeg člana Bilderberga Đanija Anjelija
- Predsedavao Anri de Kastr, čije je puno ime Anri Rene Mari Augustin de la Kroa de Kastr, koji ima grofovsku titulu
- 128 učesnika iz 23 države sedelo poređano po abecednom redu
- Izuzetno jake policijske snage obezbeđivale kompleks
- Policijski i vojni helikopteri sve vreme nadletali mesto sastanka
- Tri stroga pravila obavezuju učesnike da prisustvuju svim debatama, da ne postavljaju pitanja i nikom sa strane ne progovore ni reč o onome što su čuli
- Neki od ovogodišnjih učesnika: nekadašnji američki državni sekretar Henri Kisindžer, bivši direktor CIA Dejvid Pitreus, čelnik NATO Jens Stoltenberg, premijeri Holandije, Belgije i Estonije, direktorka Uneska Ordi Azulaj, lider grčkih konzervativaca Kirjakos Micotakis, bivši šef poljske diplomatije Radoslav Sikorski...
- Prisustvovao i guverner Kanzasa Džon Hikenloper, kojeg mnogi vide kao sledećeg američkog predsednika

ŠIRENJE UTICAJA

Publicista i geopolitičar Dejan Lučić, koji se godinama bavi tajnim organizacijama, za Srpski telegraf ističe da Bilderberg okuplja vladare iz senke, ali i nove umove kako bi što više proširio svoj uticaj.

- Bilderberg je diskusioni klub koji nema odlučujuću ulogu u svetskim okvirima, ali traži rupe u sistemima i okuplja širi krug vladara iz senke. Za njih je karakteristično i pojavljivanje novih umova, svakog ko iskoči sa nekim novim stavovima oni dovedu. Pravila ponašanja su takva da se na tim sastancima ne postavljaju pitanja, a učesnici ništa ne smeju da iznose u javnost. Interesantno je, međutim, višegodišnje prisustvo Henrija Kisindžera na ovim samitima, za kog se pouzdano zna da je u redovnom kontaktu sa Putinom - kaže Lučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading