VUČIĆ SA TAČIJEM 24. JUNA NA NOVOJ RUNDI DIJALOGA U BRISELU?

Autor: Tanjug

Vesti

18.06.2018

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski Hašim Tači trebalo bi da se sastanu u nedelju 24. juna na novoj rundi dijaloga u Briselu, sazanje Tanjug iz evropskih diplomatskih izvora.

RepublikaFoto: Tanjug/SLUŽBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

Kako je ranije Tanjugu potvrđeno u Evropskoj službi za spoljne poslove dva predsednika bi na novom sastanku trebalo da prvenstveno razgovaraju o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, dok će implementacija već postignutih sporazuma biti na drugom mestu agende. 

Dijalog na visokom političkom nivou između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija poslednji put održan je 23. marta u Briselu. I tada se razgovaralo o sveobuhvatnom sporazumu, ali je predsednik Srbije najviše insistirao upravo na temi formiranja Zajednice srpskih opština. 

Pored sastanka dvojice predsednika, u petak i subotu, trebalo bi da se održi još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine. U EU nisu želeli da komentrašu kako je protekao današnji bilateralni sastanak EU i delegacije Prištine koja je do sada odbijala da nastavi tehnički dijalog sa Beogradom uslovljavajući svoje prisustvo promenom agende i fokusa "sa Zajednice srpskih opština na sve neispunjene dogovore, uključujući i energetiku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Vrba

19.06.2018 07:58

Pregovori si kljucna stvar

Beogradjanin979

19.06.2018 08:22

Vucic veoma mudro radi na kompromisnom resenju!

Beogradjanin979

19.06.2018 08:23

Vucic ce dati sve od sebe da se nadje neki kompromis!

Beogradjanin979

19.06.2018 08:23

Kompromis i nista drugo!