SNS ODBRUSIO STAMATOVIĆU: Bolje park prirode, nego park BEZAKONJA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.06.2018

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom optužbi Milana Stamatovća da vlast proglašenjem Parka prirode "Zlatibor" ne želi da sačuva prirodu, već da to zemljište kupi po niskim cenama, a potom ga skupo proda, Povereništvo SNS ističe da će svi pošteni Zlatiborci, kao i stanovnici okolnih mesta, imati korist od Parka prirode koji će biti proglašen na širem području planine Zlatibor.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Time što će država zaštititi svoju najlepšu planinu niko ne može biti oštećen sem onih koji bi da nastave sa uništavanjem Zlatibora i daljim punjenjem svojih privatnih džepova - kaže se u saopštenju. 

Povereništvo SNS poručuje da je svima jasno da "dolazi kraj bahatoj vladavini jedne politike koja iza sebe ne ostavlja ništa sem lažnih obećanja i daljeg zaduživanja naše dece".

Ocenjuje se da je najbolja potvrda za to poslednja skupština opštine Čajetina na kojoj su i Stamatovićevi odbornici odbili da učestvuju u donošenju, kako se navodi, kriminalnih odluka kojima se "najbrutalnije pljačka budžet opštine Čajetina".

RepublikaFoto: Tanjug
Milan Stamatović

- Čajetini je svakako potrebniji Park prirode od trenutnog "parka bezakonja i urbanističkog haosa" u kome se predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović očigledno dobro oseća - saopštilo je danas Povereništvo SNS Čajetine u odgovoru na optužbe koje je izneo Stamatović.

Povreništvo SNS je istaklo da Stamatovića boli to što država staje na put daljem uništavanju i rasprodaji Zlatibora i što će se u najskorijoj budućnosti uvesti u red oblast građevinarstva na Zlatiboru koji je, ocenjuje, pretvoren u ruglo i sramotu. 


- Stamatovića boli što više neće moći da rasprodaje opštinsku zemlju po principu neposredne pogodbe, pa da se zatim sa investitorima dogovara kako da se zaobiđe plaćanje komunalnog opremanja opštini, a novac usmeri na privatne džepove tajkuna bliskih njemu - kaže se u saopštenju. 


Povereništvo SNS navodi da se više od 80 odsto budžeta opštine Čajetina puni rasprodajom zlatiborskih parcela kroz sistem neposredne pogodbe, i bez obzira što je njen budžet oko dve milijarde dinara, opština Čajetina je najzaduženija u Srbiji. 

Zato Povereništvo SNS pita u čijim džepovima je ta razlika i kada je poslednji put u Čajetini sproveden postupak javne nabavke. 

Umesto što Stamatović, kako se navodi, misli da će sve vulgarnijim i besprizornijim napadima na čoveka koji uživa najveće poverenje građana Aleksandra Vučića sačuvati jedinstvo u sopstvenim redovima, Povereništvo SNS mu poručuje da bi bilo bolje kada bi realno sagledao stanje zbog kojih ga odbornici napuštaju, a najbliži saradnici traže izlaz iz sve teže situacije u koju je doveo opštinu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
Milica

18.06.2018 17:56

Ljudi iz SNS su u pravu, treba zaštititi prirodu.

Sara

19.06.2018 06:04

@Milica - Pogotovo što je osnovna karakteristika Zlatibora, kao i prva asocijacija na isti upravo priroda.

sasa

19.06.2018 06:30

@Milica - Vreme bezakonja je davno proslo vreme.

GajbexG

18.06.2018 18:01

Stamatovic je odavno izgubio kompas i njegove izjave nemaju nikakvog smisla...