DAČIĆ: Izgleda da je opozicija zaboravila šta znači odgovornost

Autor: Tanjug

Vesti

10.06.2018

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Svi mi koji smo na vlasti, ali i oni koji su sad opozicija, imamo odgovornost", napisao je u autorskom tekstu za beogradske medije šef srpske diplomatije Ivica Dačić, i dodao da su, međutim, "i Tadić, i Ðilas, i Jeremić", izgleda zaboravili šta ta reč znači.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

- Za razliku od njih, čini mi se da je sadašnja vlast, s Aleksandrom Vučićem na čelu, čiji su deo moja partija i ja, spremna da se uhvati ukoštac sa svim teškim odlukama - istakao je Dačić.

On je ukazao da je pitanje Kosova najteže od svih. 

- Izgleda kao Sizifov posao, ali na nama je da nikada ne odustanemo, koliko god da se sve čini bezizlaznim. Ne to nije samo fraza, to je suština - kaže Dačić.

Prema njegovim rečima, lako je reći "ova vlada prodaje Kosovo", "ova vlast vodi katastrofalnu ekonomsku politiku" ili "Dačić peva".

- Gospodo, vi koji kritikujete, a na šta imate pravo, kažem vam: Da ste bili barem malo odgovorniji, sada možda ne bismo imali toliko propuštenih šansi za Kosovo, da se sada i predsednik i Vlada hvataju za slamku koja je pritom polomljena na nekoliko delova, da bi Srbiija nešto dobila - poručuje Dačić i dodaje:

- Za razliku od nekih, moje pevanje, i to pred stranim diplomatama, nije odmoglo već pomoglo, jer činjenica je da je diplomatska aktivnost priznatija nego ikada. Smeta vam kada Dačić peva, a ne smeta kada su to radili Putin, Obama ili kada je Klinton pevao - naveo je on.


Prema njegovim rečima, u redu je da kritikujemo jedni druge, tako se dolazi do boljih rešenja, ali ne i da se međusobno mrzimo.

- Šta ćemo svi zajedno sa mržnjom ako dođemo u situaciju da svi stanemo pod jednu šljivu - napisao je Dačić u autorskom tekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading