SRPSKA LISTA: KiM šalje poruku - SRBI, NISTE POŽELJNI!

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2018

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 16 etnički motivisanih napada nad Srbima i njihovom imovinom prošlog meseca, sinoć su u opštini Klokot izvršene dve i pokušana jedna krađa, saopštila je Srpska lista i najavila da će o svim napadima upoznati predstavnike zemalja Kvinte

RepublikaFoto: twitter.com/Insajder_net
Smatraju da je reč o smišljenim napadima na Srbe sa Kim

Srpska lista, kako se navodi u saopštenju, smatra da je reč o smišljenim provokacijama i napadima na Srbe i njihovu imovinu. 

Ono što zabrinjava je to što, ako se analitički sagledaju ove kriminalne radnje čije su žrtve Srbi, dolazi se do zaključka da ovo nisu napadi koji za cilj imaju protivpravno sticanje imovinske koristi, već slanje političke poruke da Srbi nisu poželjni na Kosovu i Metohiji, navode u Srpskoj listi i dodaju da želja Srba da u miru žive na svojim ognjištima očito nije u skladu sa planovima nekih krugova u Prištini. 

Srpska lista zahteva da se odgovorni najhitnije pronađu i kazne, umesto što ostaju nepoznati ili se posle protkolarnog uzimanja izjave puštaju na slobodu. 

O ovim napadima poslanici Srpske liste će početkom nedelje upoznati i predstavnike zemalja Kvinte na Kosovu i Metohiji i zatražiti od međunarodnih snaga da stave u funkciju kapacitete svojih misija i osiguraju bezbednost Srba na KiM, što im je jedan od primarnih zadataka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Goran

03.06.2018 11:28

Jasna je njihova poruka odavno. Ne sme se nasedati ni na kakve provokacije.

Sanja

03.06.2018 11:35

Kome nije jasno da je na delu rat protiv nemuslimanskog stanovnistva, taj je budala!

Tijana

03.06.2018 11:38

Hoce da oteraju Srbe sa Kosova, to je jasno

Milos

03.06.2018 11:40

Albanci su se nameracili da isteraju Srbe sa KiM, i nece stati dok to ne ispune.