MATIĆ: Uhapšeni Ho glavni Jeremićev finansijer!

Autor: Tanjug

Vesti

26.05.2018

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni i odgovorni urednik Antidota Marko Matić istakao je, komentarišući hapšenje saradnika Vuka Jeremića, da je jedan od njih na račun Jeremićeve organizacije i privatne kompanije uplatio više od četiri miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Vuk Jeremić

Reagujući na hapšenje partnera i finansijera Vuka Jeremića, Patrika Hoa i Tidijana Gadijoa u Americi zbog korupcionaškog skandala od tri miliona evra, Matić je za Pink izneo tvrdnju da je Ho jedan od glavnih Jermićevih finansijera i da je prebacio 4,3 miliona evra Jeremićevoj organizaciji i njegov privatnoj firmi. 

On je naveo da je Antidot još pre godinu i po dana ukazivao da je Jeremić deo šireg međunarodnog lanca korupcije i pranja novca, navodi Pink.

- Ovo je vrhunac. Mi smo krenuli od toga kako je nastao Vuk Jeremić, kako je postao politička ličnost, kako se obogatio toliko, odakle njegovoj porodici 1.100 kvadrata stambenog prostora... Istražujući to došli smo do frapantnih podataka da je samo pred predsedničku kampanju, u periodu od tri godine, dobio osam miliona evra iz različitih izvora - naveo je Matić. 

Kako je rekao, reč je o međunarodnim kompanijama koje nemaju svoje sajtov i koje se ne mogu kontaktirati putem mejla ili telefona. 

Matić je dodao da je istragom o korupcionaškoj aferi u Americi obuhvaćen i Emilio Lozoja, Jermićev kolega sa Harvarada, predsednik naftne kompanije iz Meksika "Pemeks". 

- U martu 2013. godine, u vreme kada je Jeremić bio predsedavajući Generalne skupštine UN održan je trojni sastanak u Hong Kongu - Lozoija, Jeremić i Patrik Ho koji je uhapšen. Postignut je dogovor o ulaganju privatne kineske kompanije u neka naftna instraživanja u Meksiku. Kolege iz Hong Konga su nam postavile pitanje kakva je bila uloga Vuka Jeremića u tom privatnom poslovnom poduhvatu - naveo je Matić.

Prema njegovim rečima, sastanak je ponovljen u junu u Meksiku i od tada kreću silne uplate na račun Jeremićeve organizacije CIRSD i privatne preduzetničke kompanije. Matić je dodao da Vuk Jeremić javnosti dugije informaciju za kakve konsultanstke usluge je dobio taj novac. 

- Cela ta njegova organizacija izgleda kao da je u pitanju paravan za međunarodno pranje novca, da su u pitanju mutni, korupcionaški poslovi, što vidimo po hapšenju njegovih bliskih saradnika - ocenio je Matić za Pink, objavljeno je na njihovom sajtu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Ratko

26.05.2018 15:42

Није могуће да се Јеремић бавио давањем мита ?

Masa

26.05.2018 15:44

И ко ће сада да финасира путове у Њујорк, алкохолисање по ресторснима и концертима, ко??

Mihailo

26.05.2018 15:44

Neka Jeremić dokaže ko mu je dao 8 miliona evra i za koju svrhu.

joka

26.05.2018 15:44

Sad je malo jasnije odakle Jeremiću silni milioni.