HARADINAJ NEMA NI STIDA NI SRAMA: Tražio od pape Nobelovu nagradu za zločinački OVK

Autor: Alo, Republika

Vesti

25.05.2018

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramuš Haradinaj, premijer samoproglašenog Kosova, sastao se sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom u Vatikanu i poručio tom prilikom da je Kosovo primer verske tolerancije i promocije mira!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Proveo se kao "bos po trnju" kod pape

U želji da što više impresionira papu Franju i ubedi ga da je došlo vreme da i Vatikan prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Haradinaj se nije tu zaustavio, pa je bez pardona poručio da je zločinačka UČK zaslužila Nobelovu nagradu za slobodu, prenosi Alo

- Na Kosovu, znamo ko smo mi, pobedili smo za našu slobodu i mi smo ponosni na to. Mislim da zaslužujemo Nobelovu nagradu za slobodu. Nadam se samo da će jednog dana ovo priznanje biti pripisano UČK-u. Ja bih hteo da ga primim - kazao je Haradinaj.

On se ubrzo posle toga pohvalio na Fejsbuku detaljima svog razgovora sa papom.

- Njegovom blaženstvu, papa Franji, izrazio sam posvećenost našeg naroda da sačuva i neguje duhovne i demokratske vrednosti u duhu zajedničkog dobra. Kosovo je zahvalno zato što je u Svetoj stolici uvek nalazilo otvorena vrata. Blagoslov pape Franje je dalji podsticaj za put koji sledi Kosovo sa svojim narodom, put evropske civilizacije - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za "Alo!“ kaže da je ono što Haradinaj.govori uvredljivo za Srbe, a da će ga „nagrada“ u vidu presude za ratne zločine sačekati uskoro.

- Jedino što bi Haradinaj trebalo da primi jeste presuda za ratne zločine i nadam se da će novoformirani Specijalni sud za ratne zločine upravo to i uraditi. Haradinaj je na slobodi jer je većina svedoka protiv njega ubijena. A za uništavanje crkava i manastira tokom pogroma 2004. bi morao posebno da odgovara. Samo pominjanje kulture i čuvanja hrišćanskog nasleđa je uvredljivo kada to govori čovek koji je učestvovao u uništavanju Srpske crkve i nasleđa na KiM - rekao je ministar. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading