KRVAVI NATO PLAN ZA INVAZIJU NA SRBIJU: Akcija Alijanse, Albanije i terorista sa Kosova

Autor:

Vesti

24.05.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 12.000 NATO vojnika pojačanih pripadnicima albanskih terorističkih grupa i regularnih snaga vojske i policije Albanije čekalo je mig da krene u kopnenu ofanzivu na SR Jugoslaviju tokom bombardovanja 1999. godine. Taj napad je i usledio, i to u dve faze, iz pravca Albanije, ali su ga srpske snage herojski odbile na Košarama i Paštriku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Boško Antić, kontraadmiral u penziji, otkrio je do sada nepoznate detalje o sastavu i naoružanju neprijateljskih formacija koje su pokušale kopnenim putem, uz podršku NATO bombardera, da slome otpor naše vojske i uđu u SRJ. Da su to uspeli, verovatno se ne bi zaustavili do Niša, a možda i dalje...

LAŽNE TVRDNJE

Antić navodi da su lažne sve tvrdnje koje se mogu čuti da NATO nije ozbiljno planirao kopneni upad u SRJ. Kako kaže, ne samo da su planirali već su svim silama i pokušali...

- Kampanja NATO avijacije pojačavala se iz dana u dan, uz istovremeni pokušaj ubacivanja kopnenih snaga na Kosovo i Metohiju. Natčovečanskim naporima u borbi su ti napadi odbijeni na Košarama, od 9. aprila do 14. juna, i Paštriku, od 26. maja do 14. juna. Te borbe imale su sve elemente kopnenog rata - objašnjava Antić.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Košare

Prema rečima kontraadmirala, s druge strane granice, u Albaniji, koncentrisale su se trupe neuporedivo brojnije i bolje opremljene od naših (pogledajte infografiku).

- Komande Treće armije i Prištinskog korpusa procenile su moguće scenarije za napad kopnenih snaga. Tokom borbi koje su usledile poginuo je veliki broj naših vojnika, ali i neuporedivo više agresora - naveo je Antić.

ŠIFRA "STRELA-2"

Kontraadmiral dodaje i da je u operaciji "Strela 2" avijacija NATO gađala naše trupe i objekte 79 puta, sa 634 projektila i 19 svetlećih bombi, sve u graničnom pojasu između Paštrika i Juničkih planina. Najintenzivnija dejstva bila su krajem maja 1999, kada su avioni B-52 bacili oko 200 razornih bombi. Obuku neprijateljskih jedinica za "Strelu 2" izveli su instruktori iz Izraela, Holandije, Norveške i Albanije, u centrima Heštanu i Krumi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bane

24.05.2018 14:03

Ja neverujem u pricu ovog generala jer da je to tacno nas precednik i ovi novi generali ne bi jurili u zagrljaj NATO-a.Njega kao i sve oficire prezivele sa Kosara ako su se stvarno borili protiv nasih NATO prijatelja odmah osuditi na dugotrajne robije .Sarkazam,bravo generale i sva pocast svim borcima sa Kosara i smrt NATO-u.