"ČELNIK PARAĆINA JE KRIMINALAC KOJI RASIPA PARE"

Autor: Republika

Vesti

20.05.2018

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Orlić kaže da nije iznenađen novom aferom u Paraćinu u koju je uključen bivši direktor Vodovoda u Paraćinu Aleksandar Milojković koji je oprostio dugove za vodu članu Demokratske stranke i potrošio 10 miliona na kopanje bunara a nikada nije našao vodu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladimir Orlić

- Nemar u raspolaganju novcem svih građana je, izgleda, pravilo kada je reč o Paraćinu, i zato nove informacije o takvim slučajevima više nikog ne iznenađuju – kaže Orlić.

Orlić je objasnio da ovakve afere ukazuju da se u opštini Paraćin rasipaju pare i da je jasno da je za tako nešto odgovoran upravo prvi čovek Paraćina, predsednik Opštine Saša Paunović.

- U opštini čiji čelnik troši budžet na samoreklamiranje po tabloidima i plaćene pamflete protiv političkih neistomišljenika, ali i sramne traktate protiv sopstvene države, baš nista više nije čudno. Dok to radi, zapomaže da opština "nema para", a zapravo joj država pomaže rekordno visokim iznosima iz budžetske rezerve, pomaže u kreditima za infrastrukturu. I kako onda "nema", i ko je kriv ako "nema"? Odgovor je, jasno: odgovornost leži na onima koji bacaju, troše i ispumpavaju novac besomučno i kabadahijski, dok Paraćin pretvaraju u zonu pod okupacijom nabildovanih siledžija i kriminalaca, a opštinsko Veće u privatnu spisateljsku sekciju koja ne zna šta će sa sobom od silnog slobodnog vremena – objašnjava Orlić.

RepublikaFoto: facebook.com/Saša Paunović
Saša Paunović

Podsetimo, nova afera koju je naš portal otkrio govori o tome kako je sadašnji direktor Direkcije za izgradnju Opštine Paraćin, Aleksandar Milojković, dok je bio direktor JP Vodovoda, kanalizacije i gasifikacije, dao nalog za kopanje bunara u vrednosti od 10,2 miliona dinara u kome nema dovoljno vode.

Kopanje se desilo u selu Plana, i ovaj bunar je trebalo da snabdeva vodom ne samo selo, već i druge delove Opštine Paraćin, koja se bori sa nestašicama vode.

Naime, Paraćin je više od 7 dana bio bez vode za piće, u martu ove godine, a to je samo jedna od mnogobrojnih nestašica vode s kojim se godinama građani bore. Vode, takođe, u Paraćinu nije bilo ni tokom ove zime i prošle godine tokom leta.

Da situacija bude gora, Milojković nije kontaktirao Geološki zavod Srbije, radi geoloških ispitivanja, jer da jeste, znao bi da na tom mestu vode nema dovoljno i ne bi bacio 10,2 miliona dinara na iskopavanje neupotrebljivog bunara. Umesto toga, Milojković je platio geološka istraživanja privatnoj firmi 2008. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Kaja

20.05.2018 07:49

Neprihvatljivo je svako rasipanje drzavnih para.

Tina

20.05.2018 09:27

@Kaja - Moraće da odgovaraju za takvo rasipanje novca.

Sava

20.05.2018 07:53

Izbori su resenje,jer narodu u Paracinu je dosta ove bahate vlaste.

Vlajko

20.05.2018 07:57

Milojković i njemu slični ostaviće Paraćin u dugovima do guše.