"Vučić vodi mudru politiku u intresu srpskog naroda"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.05.2018

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi mudru spoljnu politiku koja je u interesu srpskog naroda, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

- Dobro je da imamo predsednika Vučića i njegovu mudru politiku i kao mala zemlja moramo da izbegnemo sukobe, ali moramo da vodimo računa i o svom interesu i vodimo srpsku politiku. Ni rusku, ni američku, ni kinesku, već srpsku politiku, u interesu naših ljudi - rekao je Vesić gostujući na Pinku.

On je rekao da je je veoma važno kada predsednik Srbije boravi na skupovima kao što je bio evropski samit u Sofiji, sa kojih pošalje pozitivnu poruku i to je znak investitorima da dođu u Srbiju.

Vesić ističe da nijedan investitor neće doći u našu zemlju ako je politički nestabilna i ako se ne zna njena ekonomska politika.

On je naglasio da, na primer, sada imamo veliki broj turskih investitora upravo zahvaljujući tome što je Vučić imao kontakte sa predsednikom Turske Redžepom Erdoganom iako su to neki kritikovali kako je Erdogan diktator, dok za britansku kraljicu kada je primila Erdogana nije bio diktator.


Govoreći o istrazi posledica NATO bombardovanja 1999. po zdravlje građana Srbije, kao i uticaju na životnu sredinu, Vesić je naglasio da imamo pravo da utvrdimo šta se desilo i da tražimo odštetu.

- Imamo pravo da utvrdimo da li je bobardovanje u NATO agresiji ostavilo posledice na nase stanovništvo, a očigledno jeste - naglasio je Vesić.

Rekao je da je bio u prilici da pomogne objavljivanje knjige profesora Radomira Kovačevića o posledicama bombardovanja, koji je od njega zatražio pomoć.

Vesić kaže da se Kovačević skoro jedini bavio time i da sada svi kupuju tu knjigu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (105)

Loading
Lena

19.05.2018 07:48

Dobro je sto je predsednik Vuci na mestu na kom je i sto predano i neumorno radi za dobrobit drzave Srbije i srpskog naroda. Zahvalni smo mu na pozrtvovanju.

Gale

19.05.2018 08:00

Pa naravno da vodi mudru i miroljubivu politiku ,trebalo bi svi tako a ne da mašu oružjem iznad glava nedužnih.

KALVARIJA

19.05.2018 08:02

Možemo biti zadovoljni sa predsednikom i vladom koju smo legitimno izabrali na izborima jer se zdusno bore za nas.

ana

19.05.2018 08:04

Vucic se bori za Srbiju na svakom koraku i to je jasno.