AMERIKA OD SRBIJE HOĆE DA NAPRAVI PALESTINU

Autor: Republika

Vesti

19.05.2018

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD će od Srbije napraviti evropsku Palestinu ukoliko Beograd odbije plan Zapada za Kosovo i Metohiju koji podrazumeva momentalno priznavanje nezavisnosti albanske države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Američka vojska

Ovo dramatično upozorenje stiže od Ljiljane Smajlović koja procenjuje da nema konkretnih rokova za Kosovo, ma koliko neki mediji pokušavali da spinuju takve informacije.

- Ne verujem ni u kakvo uvođenje sankcija Srbiji ukoliko do kraja godine ne pristane na rešenje za Kosovo i Metohiju koje odgovara Vašingtonu i Briselu. Međutim, ovo što se dešavalo sa preseljenjem Ambasade SAD u Jerusalim i pokolj koji se odigravao u Gazi uporedo sa proslavom preseljenja, jeste pokazna vežba za to šta ti se desi kad se suprostaviš nekom važnom interesu zapadnih sila - rekla je Smajlovićeva.

- Zapad na raspolaganju ima mnoštvo instrumenata da zagorča život zemlji koja se odupire njegovoj volji o to je jasno pokazano ove nedelje u Gazi. Veliki je problem u tome što Srbija ima veoma mnogo talaca na Kosmetu, a to su Srbi koji  tamo žive... - upozorava Smajlovićeva.

Politički analitičar Dragomir Anđelković, prokomentarisao je ove navode i kazao je da zaista postoji realna opasnost od američkog udara na Srbiju, ali pre svega na Srbe na Kosovu.

- Amerikanci mogu da daju "zeleno svetlo" albanskim ekstremistima da krenu u pohod na sever Kosova i da pokušaju da realizuju novu "Oluju". Srbija toga treba da bude svesna i da podrži Srbe u pokrajini u samoorganizovanju preko civilne zaštite, jer će tako biti u stanju da se odbrane - kaže Anđelković, piše Informer.

Politikolog Aleksandar Pavić, saradnik ruskog Fonda strateške kulture, smatra da je suverenitet Srbije izložen stalnim, većim ili manjim pritiscima Zapada.

- Pritiskaju nas pre svega globalistički centri moći na Zapadu. Čak i kada bi Srbija na daj Bože, prihvatila zapadno rešenje za Kosovo, koje podrazumeva faktičku ili stvarno nezavisnost, pritisci i mogućnost zavničnih ili nezvaničnih sankcija bi ostali. Onda bi na redu bile Republika Srpska, Raška oblast i Vojvodina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading