Potpisana Deklaracija o saradnji tužilaštva Srbije i Francuske

Autor: Republika

Vesti

18.05.2018

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac održala je danas sastanak sa Generalnim tužiocem Francuske Žan Klod Maranom u Generalnom tužilaštvu Francuske u Parizu.

RepublikaFoto: Promo foto
Zagorka Dolovac i Žan Klod Maran 

Na prijateljskom i srdačnom sastanku razgovarano je o dosadašnjoj uspešnoj bilateralnoj saradnji Republičkog javnog tužilaštva Srbije i Tužilaštva Francuske, što je rezultiralo potpisivanjem Deklaracije o saradnji, razmenom iskustva i direktnim i brzim postupanjem po zamolnicama u okviru međunarodne pravne pomoći.

Konstatovano je da je ova saradnja bila na visokom nivou, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima, trgovine oružjem i drugih teških krivičnih dela i da će se daljim jačanjem saradnje Republičkog javnog tužilaštva i pravosudnih organa Republike Francuske doprineti jačanju vladavine prava, bezbednosti i stabilnosti, kako u našim državama, tako i u Evropi.

Republički javni tužilac takođe je u Parizu učestvovala na Desetom sastanku Mreže generalnih tužilaca koji postupaju pred vrhovnim sudovima država članica Evropske unije, od 16. do 18. maja 2018. godine, koji je otvorila ministar pravde Republike Francuske, Nikol Belubet.

Učešćem u radu Mreže generalnih tužilaca EU Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije nastavlja da jača međunarodnu pravosudnu saradnju, kao pouzdani partner evropskim tužilaštvima u uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i drugih teških transnacionalnih krivičnih dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading